1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK`den, Boğaziçi, Gediz ve Akdeniz’in devrine onay

EPDK`den, Boğaziçi, Gediz ve Akdeniz’in devrine onay

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Boğaziçi, Gediz ve Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirme işlemi sonrası hisse...

EPDK`den, Boğaziçi, Gediz ve Akdeniz’in devrine onay

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Boğaziçi, Gediz ve Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirme işlemi sonrası hisse devrini onayladı.

Mevzuat gereği, devir işlemi, nihai olarak Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından verilecek karar çerçevesinde sonuçlandırılacak. İstanbul'un Avrupa yakasının elektrik dağıtım işini yapan Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirme ihalesinde Limak-Cengiz-Kolin OGG, 1.96 milyar dolar ile en yüksek teklifi verdi. Manisa ve İzmir'in elektrik dağıtımını yapan Gediz Elektrik Dağıtım için Elsan-Tümaş-Karaçay OGG 1.231 milyar dolar ile en yüksek teklifi verdi. Antalya ve Isparta illerinin elektrik dağıtım işini yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirme ihalesinde ise Limak-Cengiz-Kolin OGG, 546 milyon dolar ile en yüksek teklifi vermişti. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir 1 Mayıs 2013 tarihi itibariyle Boğaziçi ve Akdeniz Elektrik Dağıtım şirketlerini devralmayı planladıklarını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler