1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ Genel Müdürü başka kuruluşta yönetim kurulu üyesi olabilecek

EPİAŞ Genel Müdürü başka kuruluşta yönetim kurulu üyesi olabilecek

Enerji Günlüğü – EPİAŞ Genel Müdürü, başka kuruluşlarda yönetim kurulu üyesi olabilecek.Enerji Piyasaları İşletme AŞ Teşkilat Yapısı ve Çalışma...

EPİAŞ Genel Müdürü başka kuruluşta yönetim kurulu üyesi olabilecek

Enerji Günlüğü – EPİAŞ Genel Müdürü, başka kuruluşlarda yönetim kurulu üyesi olabilecek.

Enerji Piyasaları İşletme AŞ Teşkilat Yapısı ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in Genel Müdür ile ilgili hükümleri düzenleyen Dördüncü Bölüm’ünün “Genel Müdürün nitelikleri ve çalışma yasağı” başlıklı 12. maddesinin 2. bendinde Genel Müdür’ün hiçbir koşulda başka kuruluşlarda çalışamayacağı hükme bağlanmıştı.

Eski düzenlemede şu hüküm yer alıyordu: “Genel Müdür, görevi süresince özel bir kanuna dayanmadıkça, kamu ya da özel kuruluşlarda hiçbir görev alamaz; elektrik ve doğalgaz piyasasında lisans sahibi şirketlerde pay sahibi olamaz”. 

Yapılan değişiklikle, söz konusu bend şöyle değiştirildi: “Genel Müdür, kamu sermayeli veya kamu iştiraki olan, doğrudan piyasa faaliyetleriyle ilgisi olmayan şirketlerde yönetim kurulu üyesi olarak görev alabilir, bunun dışında görevi süresince özel bir kanuna dayanmadıkça, kamu ya da özel kuruluşlarda hiçbir görev alamaz; elektrik ve doğalgaz piyasasında lisans sahibi şirketlerde pay sahibi olamaz”. 

Buna göre EPİAŞ Genel Müdürü bundan böyle kamu sermayeli veya kamu iştiraki olmak ve doğrudan piyasa faaliyetleriyle ilgisi olmamak kaydıyla şirketlerde yönetim kurulu üyesi olarak görev alabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler