1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ ile Takasbank’tan YEK-G Sistemi ve Piyasası’nda işbirliği 

EPİAŞ ile Takasbank’tan YEK-G Sistemi ve Piyasası’nda işbirliği 

Takasbank, EPİAŞ’ın 1 Haziran’da devreye alacağı YEK-G Sistemi ve Piyasası'nda merkezi uzlaştırma kurumu olarak çalışacak. 

EPİAŞ ile Takasbank’tan YEK-G Sistemi ve Piyasası’nda işbirliği 

Enerji Günlüğü - Takasbank, EPİAŞ’ın 1 Haziran’da devreye alacağı YEK-G Sistemi ve Piyasası'nda merkezi uzlaştırma kurumu olarak çalışacak. 

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) ile Takasbank, Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) Sistemi ve Organize YEK-G Piyasası İşletme Protokolü’nü Takasbank Yerleşkesinde düzenlenen bir törenle imzaladı. 

İmza töreninde açıklama yapan EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, temiz enerji kullanmanın sadece bugün için değil gelecek kuşaklara güzel bir çevre bırakmak için de önemli sorumluluklardan biri olduğunu belirtti. EPİAŞ olarak üretici ve tüketicinin temiz enerji kullanımının belgelenmesinde büyük önem taşıyan YEK-G Sistemi ve piyasasının açılışını gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Türkoğlu, bu nedenle Takasbank ile imzaladıkları protokolün büyük önem taşıdığını kaydetti.

İmza töreninde konuşma yapan Takasbank Genel Müdürü Avşar Sungurlu ise “EPİAŞ’ın işlettiği spot elektrik ve doğal gaz piyasalarına merkezi uzlaştırma kurumu olarak hizmet sağlıyoruz. Bu noktadaki işbirliğimizden ve çalışmalarımızdan çok memnununuz. YEK-G gibi çevresel bir piyasanın merkezi uzlaştırma kurumu olarak çalışmak bizim için de çok anlamlı olacağına inanıyorum. Umut ediyorum ki bu çevresel piyasalar üretici ve tüketicilerimiz arasında gerekli talebi bulacaktır” şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler