1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ’ın algoritmalar yarışmasının kazananları belli oldu

EPİAŞ’ın algoritmalar yarışmasının kazananları belli oldu

EPİAŞ’ın elektrikte en uygun gün öncesi eşleşme için düzenlediği algoritma yarışmasının kazananları belli oldu.

EPİAŞ’ın algoritmalar yarışmasının kazananları belli oldu

Enerji Günlüğü - EPİAŞ’ın elektrikte en uygun gün öncesi eşleşme için düzenlediği algoritma yarışmasının kazananları belli oldu.

Türkiye Gün Öncesi Elektrik Piyasası'ndaki eşleştirme problemine kısa sürede kaliteli çözümler üretebilen algoritmaların geliştirilmesi için düzenlenen “Algoritmalar Yarışıyor” yarışması sonuçları belli oldu. Türkiye’nin enerji temalı ilk inovasyon merkezi EPİAŞ ENERJİK İnovasyon Merkezi tarafından ikincisi düzenlenen “Gün Öncesi Piyasası Optimizasyon Yarışması-Algoritmalar Yarışıyor” yarışmasında birinci olan Furkan Cantürk, ikinci olan Kenan Kılıçtepe ve üçüncü olan Doç. Dr. Ulaş Kılıç ile beraber öğrencilerden oluşan beş kişilik grup ödüllerini aldı.

“REKABET VE ÖDÜL GELİŞMEYİ TEŞVİK EDİYOR”

Törende konuşma yapan EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu dereceye giren yarışmacıları tebrik ederek, “Şirketimiz genç ve dinamik kadrosuyla teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve sektöre kazandırdığı ürünlerde de bu vizyonla hareket eden bir yapıya sahiptir. Rekabetin ve sonunda verilen ödülün gelişmeyi teşvik ettiğine inanıyoruz ve bu tür yarışmaları destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler