1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Equinor Cheniere’den yılda 1,75 milyon ton LNG alacak

Equinor Cheniere’den yılda 1,75 milyon ton LNG alacak

Equinor, Cheniere ile yılda 1,75 milyon ton LNG satın alımını içeren 15 yıllık bir anlaşma imzaladı.

Equinor Cheniere’den yılda 1,75 milyon ton LNG alacak

Enerji Günlüğü - Equinor, Cheniere ile yılda 1,75 milyon ton LNG satın almak için anlaşma yaptı. 2026’da başlayacak olan anlaşma 15 yıl sürecek. 

Norveçli Equinor, ABD merkezli sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üreticisi ve ihracatçısı Cheniere Energy Inc. ile yılda 1,75 milyon ton LNG satın almak üzere 15 yıllık anlaşma imzaladı. 

Dünyadaki enerji talebinin dalgalı seyri ve piyasalardaki inişli çıkışlı seyir, depolanabilir enerji kaynaklara ilişkin lojistik yatırımlarını arttırırken, tedarik çeşitliliği konusunda da yeni yaklaşımlara neden oluyor. Bu doğrultuda küresel LNG pazarında da hissedilir bir büyüme beklentisi var. Askeri ya da ekonomik alandaki bölgesel çelişkiler de enerji alanındaki istikrarsızlığı arttırıyor. 

LNG de bu ortamda ufku gelişen bir yakıt türü olarak dikkat çekiyor. LNG üretiminde önemli paya sahip olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avrupa pazarındaki payını da büyütme çabasında. 

Anlaşma kapsamındaki teslimatlar 2026'nın ikinci yarısında başlayacak ve 2027'nin ikinci yarısında 1,75 milyon tona ulaşacak. Ancak yıllık anlaşma hacminin 900 bin ton kadarı, Cheniere'nin Corpus Christi LNG Terminalinde ilave sıvılaştırma tesisi yatırımı yapmasına bağlı olacak. Bu yatırımın gerçekleşmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler