1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD Avrupa’ya daha fazla LNG gönderecek

ABD Avrupa’ya daha fazla LNG gönderecek

ABD hükümeti, Cheniere Energy’nin Avrupa’ya daha fazla miktarda sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatına onay verdi.

ABD Avrupa’ya daha fazla LNG gönderecek

Enerji Günlüğü - ABD'nin Meksika Körfezi bölgesinde bulunan 2 büyük LNG tesisinden Avrupa'ya ek LNG ihracatı yapılacak.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali yüzünden artan enerji sıkıntısıyla başa çıkmasında yardımcı olmak amacıyla ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Avrupa'ya LNG ihracatının artırılmasına onay verdi. ABD'nin Meksika Körfezi bölgesinde bulunan 2 büyük LNG tesisinden Avrupa'ya günde 20 milyon metreküp civarında ek LNG ihracatı yapılması kararlaştırıldı. 

ABD İLE SERBEST TİCARET ANLAŞMASI OLMAYAN ÜLKELERE DE LNG GÖNDERİLECEK

ABD Enerji Bakanlığı açıklamasına göre, Amerikan enerji şirketi Cheniere Energy, Louisiana ve Teksas'ta bulunan terminallerinden 0,72 milyar küp feet/gün LNG’yi, ABD ile serbest ticaret anlaşması olmayan ülkeler de dahil olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine ihraç etme izni aldı. Daha önce LNG terminalleri sadece ABD ile serbest ticaret anlaşması  olan ülkelere ihracat yapabiliyorlardı. 

Cheniere şirketi e-posta üzerinden yaptığı açıklamada, “Bu yetkilendirme, bu önemli zamanda ve ileriki yıllar boyunca bize ve müşterilerimize operasyonel esneklik sağlayacak” ifadesini kullandı. 

ABD şu anda dünyada en fazla LNG ihraç eden ülke konumunda bulunuyor ve bu yılın sonuna kadar ihracatının mevcut düzeyin yüzde 20 üzerine çıkması bekleniyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler