1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Equinor’un Hywind Tampen Denizüstü RES’i devrede

Equinor’un Hywind Tampen Denizüstü RES’i devrede

Norveç’in gaz platformlarının elektriği rüzgardan Dünyanın en büyük yüzen açık deniz rüzgar santrali 88 MW’lık Hywind Tampen, resmi olarak açıldı. Norveç sularındaki santral 5 petrol ve gaz sondaj platformunun elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Equinor’un Hywind Tampen Denizüstü RES’i devrede

Enerji Günlüğü - Norveçli enerji şirketi Equinor, dünyanın en büyük yüzen açık deniz rüzgar santrali olan Hywind Tampen Denizüstü (Offshore) Rüzgar Enerjisi Santrali’ni resmi olarak açtı.

Norveçli enerji şirketi Equinor, Norveç'in Kuzey Denizi'nin 140 kilometre açıklarında inşa edilen ve 88 MW kurulu güçle dünyanın en büyük yüzen açık deniz rüzgar santrali olan Hywind Tampen Denizüstü (Offshore) Rüzgar Enerjisi Santrali’nin resmi olarak açıldığını açıkladı.  

Santral için 7,4 milyar Norveç kronu yatırım yapıldı. Toplam 11 türbinden oluşan santralin yıllık 200 bin ton karbon emisyonunu önlemesi bekleniyor.

DENİZÜSTÜ PETROL VE GAZ PLATFORMLARINA ELEKTRİK VERECEK

Santral, kapasitesiyle dünyanın en büyük deniz üstü RES'i olma özelliğinin yanında denizüstü petrol ve doğal gaz platformlarını besleyen ilk santral olma özelliğini de taşıyor. Santral bölgedeki beş petrol ve doğal gaz platformunun yıllık enerji ihtiyacının yüzde 35'ini karşılayacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler