1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Norveç sularındaki gaz sahalarına elektrik sağlayacak RES’te ilk üretim

Norveç sularındaki gaz sahalarına elektrik sağlayacak RES’te ilk üretim

Norveçli enerji şirketi Equinor, dünyanın petrol ve gaz üretim tesislerine elektrik sağlayan ilk rüzgar santrali olan Hywind Tampen Yüzer Rüzgar Santralinde (RES) elektrik üretimine başladı.

Norveç sularındaki gaz sahalarına elektrik sağlayacak RES’te ilk üretim

Enerji Günlüğü - Norveç’in ilk ve Dünyanın da en büyük yüzer rüzgar enerji santrali Hywind Tampen’de ilk elektrik üretimi gerçekleştirildi. Santral, Gullfaks ve Snorre petrol ve gaz sahalarına elektrik sağlayacak. 

Norveçli enerji şirketi Equinor, Kuzey Denizi'ndeki Hywind Tampen Yüzer Rüzgar Santralinde (RES) ilk türbinden elektrik üretiminin 13 Kasım 2022 tarihinde yerel saatle 12:55'de başladığını duyurdu. Elektrik, Kuzey Denizi'ndeki Gullfaks A platformuna teslim edildi. 

Hywind Tampen rüzgar santralinin, Kuzey Kuzey Denizi'nin Tampen bölgesindeki Gullfaks ve Snorre petrol ve gaz sahalarının elektrik talebinin yaklaşık yüzde 35'ini karşılaması bekleniyor. Bu, sahalardan kaynaklanan CO2 emisyonlarını yılda yaklaşık 200.000 ton azaltacak.

Toplam 88 MW kurulum kapasitesine sahip olacak santral projesi, Equinor, Petoro, OMV, Vår Energi, Wintershall Dea and INPEX Idemitsu şirketleri ortaklığı ile yürütülüyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler