1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erdem: Gaz keşfi cari açığı azaltacak

Erdem: Gaz keşfi cari açığı azaltacak

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Karadeniz’deki 405 milyar metreküplük doğalgaz keşfinin Türkiye’nin cari açığını azaltmasına katkı sunacağını söyledi.

Erdem: Gaz keşfi cari açığı azaltacak

Enerji Günlüğü – Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Karadeniz’deki 405 milyar metreküplük doğalgaz keşfinin Türkiye’nin cari açığını azaltmasına katkı sunacağını söyledi.

TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı ve Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Türkiye’nin Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’nda açılan Tuna 1 kuyusunda 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfetmesini değerlendirdi. Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan bu keşfin Türkiye’nin ekonomisi için son derece önemli olduğunu vurgularken şöyle dedi:

"Türkiye'nin hızlı büyümesi ve artan refah seviyesi ile birlikte giderek yükselen enerji ihtiyacının yerli kaynaklardan karşılanması ve bu yolla cari açığın önemli ölçüde kapatılması, ülkemiz ekonomisi ve ithalata olan ihtiyacın azaltılması açısından en önemli unsurdur. Bu keşfin arkasında son dönemde oluşturulan ‘Milli Enerji ve Maden Politikası’ ile TPAO'nun açık deniz aramaları konusunda oluşturduğu kapasite bulunuyor.”

YERLİ KAYNAKLARA VURGU

Son yıllarda yenilenebilir enerji üretiminin ve buna bağlı olarak enerji tüketiminde yerli kaynakların payının da arttığını kaydden Ahmet Erdem “Enerji üretimin yerli kaynaklardan karşılanabilmesi ülkemiz ekonomisi ve ithalata olan ihtiyacın azaltılması açısından en önemli unsur. Bu keşif ardından başlayacak olan üretimle birlikte ülkemizin cari açığının oluşmasında en önemli gider kalemlerinden biri olan enerji ithalatı ciddi oranda düşecektir” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler