1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erdoğan: Karadeniz’de keşfedilen gaz 405 milyar m3

Erdoğan: Karadeniz’de keşfedilen gaz 405 milyar m3

Türkiye’nin Karadeniz’deki 320 milyar metreküplük doğalgaz rezerv rakamı 405 milyar m3 olarak revize edildi.

Erdoğan: Karadeniz’de keşfedilen gaz 405 milyar m3

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin Karadeniz’deki 320 milyar metreküplük doğalgaz rezerv rakamı 405 milyar m3 olarak revize edildi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TPAO’nun Fatih Sondaj gemisi tarafından Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’nda keşfedilen doğalgaz rezervi verisinin revize edildiğini duyurdu. Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi’nde yaptığı açıklamada, Ağustos ayında 320 milyar m3 olarak açıklanan rezerv rakamının yapılan son çalışmalarla birlikte 85 milyar metreküp daha yüksek olduğunu söyledi. Böylece Türkiye’nin Tuna-1 kuyusunda keşfettiği doğalgaz rezervi 405 milyar metreküp olarak revize edildi. 

TÜRKİYE’NİN 8 YILLIK İHTİYACI 

Türkiye'nin yıllık ortalama doğalgaz tüketimi yaklaşık 50 milyar metreküp. Buna göre TPAO Fatih Sondaj Gemisi tarafından yapılan sondaj çalışmaları sonucu keşfedilen 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervi, Türkiye'nin yaklaşık 8 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek bir miktar olarak değerlendiriliyor. 

2023’TE GAZIN KULLANIMA SUNULMASI HEDEFLENİYOR

Karadeniz’de keşfedilen rezervin, Türkiye’nin bugüne kadarki en büyük hidrokarbon kaynağı olduğunu belirten Erdoğan, “Hedefimiz 2023 yılında bu gazı milletimizin kullanımına sunmaktır” dedi. 

Bu keşiflerin devamının da geleceğine inandığını kaydeden Erdoğan, bu keşiflerle doğalgazda dışarıya bağımlılığın önemli ölçüde azalacağını ve doğalgaz fiyatlarına da ucuzluk olarak yansıyacağını söyledi. 

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler