1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Karadeniz’de yeni doğal gaz keşfi!

Karadeniz’de yeni doğal gaz keşfi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisinin Çaycuma-1’deki 58 milyar metreküplük yeni keşfiyle Karadeniz'deki gaz keşfinin 170 milyar metreküp artarak toplam 710 milyar metreküpe ulaştığını açıkladı.

Karadeniz’de yeni doğal gaz keşfi!

Enerji Günlüğü - Türkiye Karadeniz sularında yeni bir gaz keşfi gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemisi’nin açtığı Çaycuma-1’de 58 milyar m3 gaz daha keşfedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Karadeniz sularında yeni bir doğal gaz keşfi gerçekleştirdiğini açıkladı. Erdoğan yaptığı açıklamada, “Karadeniz’deki doğal gaz rezervimiz, yeniden değerleme çalışmaları ve Fatih Sondaj Gemimizin Çaycuma-1’deki 58 milyar metreküplük yeni keşfiyle 170 milyar metreküp artarak toplam 710 milyar metreküpe ulaştı” dedi. 

Bu miktardaki bir rezervin uluslararası piyasalardaki karşılığının 1 trilyon dolar olduğu belirtilen açıklamada, Karadeniz’de açılan 3 adet kuyunun üç boyutlu modellemelerinin çıkarıldığı ve detaylı analiz sonucunda daha önce 540 milyar m3 olarak açıklanan rezervin 652 milyar m3 olarak güncellendiği kaydedildi.

DAHA FAZLA ALANDA ARAMA KUYUSU AÇILACAK

Önümüzdeki dönemde, Karadeniz’de daha fazla alanda arama kuyusu açılacağını belirten Erdoğan, “Nihai amacımız, petrol ve doğal gazda dışa bağımlılığımızı bir an evvel tamamen kırarak Türkiye’nin enerji bağımsızlığını ilan etmektir” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler