1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye’nin Karadeniz gaz keşfine yılın keşfi ödülü

Türkiye’nin Karadeniz gaz keşfine yılın keşfi ödülü

Türkiye’nin Karadeniz sularındaki Sakarya gaz sahasındaki doğal gaz keşfi, WoodMac'in anketinde  "Yılın Keşfi" ödülünü aldı.

Türkiye’nin Karadeniz gaz keşfine yılın keşfi ödülü

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin Karadeniz sularındaki Sakarya gaz sahasındaki doğal gaz keşfi, WoodMac'in anketinde  "Yılın Keşfi" ödülünü aldı.

İngiltere merkezli küresel araştırma ve analiz şirketi Wood Mackenzie'nin her yıl hidrokarbon arama, keşif ve üretim şirketlerine yaptığı ankette, "Yılın Keşfi” (Discovery of the Year) ödülü, TPAO'nun Karadeniz'deki Sakarya doğalgaz sahası keşfine verildi. 

WoodMac'in 9 Haziran'da online olarak düzenlediği "Next Generation Energy and Exploration Summit" zirvesinde açıklanan anket sonuçlarına göre "En Beğenilen Keşif/Arama Şirketi" ödülünü ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Fransız TotalEnergies aldı.

Fatih sondaj gemisinin geçen yıl Zonguldak Filyos açıklarında Türkiye'nin Karadeniz münhasır ekonomik bölgesinde Sakarya Gaz Sahası Tuna-1 kuyusundaki 405 milyar metreküp gaz keşfi, yılın dünyada derin denizlerdeki en büyük, tüm gaz keşifleri arasında ise ikinci en büyük keşfi olarak kayıtlara geçti. Keşif kuyusu olan Tuna-1'in ardından, sahada açılan Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfedildi ve toplam gaz keşfi 540 milyar metreküpe ulaştı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler