1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Fatih Gemisi Karadeniz’de yeni tespit sondajına başladı

Fatih Gemisi Karadeniz’de yeni tespit sondajına başladı

Fatih Sondaj Gemisi, Karadeniz’deki yeni petrol ve doğal gaz tespit kuyusu Türkali-4’te sondaja başladı. 

Fatih Gemisi Karadeniz’de yeni tespit sondajına başladı

Enerji Günlüğü - Fatih Sondaj Gemisi, Karadeniz’deki yeni petrol ve doğal gaz tespit kuyusu Türkali-4’te sondaja başladı. 

Türkiye’nin Karadeniz’de derin denizde keşfini yapan Fatih Sondaj Gemisi’nin yeni rotası Türkali-4 tespit kuyusu oldu. Türkiye Petrolleri A.Ş., Fatih Sondaj Gemisi’nin Karadeniz sularındaki yeni tespit kuyusu Türkali-4’te sondaja başladığını duyurdu. Duyuruda, “Keşfin Fatih’i, Türkali-4’te! Fatih Sondaj Gemisi yeni tespit kuyusu Türkali-4’te sondaja başladı” denildi.

 Karadeniz'in 169 kilometre açığında çalışmalarını sürdüren Fatih Sondaj Gemisi, Karadeniz’de ilk olarak Sakarya Gaz Sahası’nda Tuna1 kuyusunda sondaj gerçekleştirdi ve bu kuyuda toplam 405 milyar metreküp doğal gaz keşfetti. 2020’de denizlerde dünyanın en büyük keşfini gerçekleştiren Fatih, akabinde Türkali1 ve Türkali2 ve Kuzey Sakarya sahanındaki Amasra1 kuyularında sondajı tamamladı. Gemi, Amasra1 kuyusunda da 135 milyar metreküp doğal gaz keşfetti. Böylece Türkiye’nin Karadeniz’de derin denizde keşfettiği doğal gaz 540 milyar metreküpe ulaştı. Fatih, son olarak da Türkali3 tespit kuyusundaki sondajını tamamladı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler