1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TPAO Karadeniz gazı için ortak arıyor

TPAO Karadeniz gazı için ortak arıyor

TPAO’nun Karadeniz’deki doğal gaz keşfini çıkarmak için ihtiyaç duyduğu finansmanı sağlamak amacıyla ortaklık görüşmeleri yürüttüğü kaydedildi.

TPAO Karadeniz gazı için ortak arıyor

Enerji Günlüğü - TPAO’nun Karadeniz’deki doğal gaz keşfini çıkarmak için ihtiyaç duyduğu finansmanı sağlamak amacıyla ortaklık görüşmeleri yürüttüğü kaydedildi.

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Karadeniz’de keşfedilen doğalgazı çıkarmak üzere hayata geçirilecek projeler için potansiyel ortaklıkları değerlendiriyor. Ortaklık yoluyla gerekli olan fonlamayı temin etmeyi planlayan TPAO, birçok uluslararası firmayla Karadeniz’de offshore doğalgaz üretimi için ön teması gerçekleştirdi. 

Kaynaklara göre görüşmeler bir ortaklık sonucunu doğurmayabilir ve TPAO projeye tek başına devam edebilir. 

Karadeniz’deki keşiflerden doğalgaz çıkarılması için yaklaşık 3,2 milyar dolar yatırım harcaması yapılması gerektiği kaydediliyor. TPAO için 2021 bütçesinden 13,4 milyar lira (1,9 milyar dolar) ayrıldı. Bu rakamın ne kadarının Karadeniz projelerine ayrıldığı ise bilinmiyor.

Türkiye'nin Karadeniz'deki ilk milli derin deniz sondajını gerçekleştiren Fatih Sondaj Gemisi, Sakarya Gaz Sahası'nda 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmişti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler