1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Karadeniz gazı Filyos’tan karaya çıkacak

Karadeniz gazı Filyos’tan karaya çıkacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin Karadeniz’de keşfettiği gaz rezervinin Filyos'tan ana karaya çıkacağını söyledi. 

Karadeniz gazı Filyos’tan karaya çıkacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin Karadeniz’de keşfettiği gaz rezervinin Filyos'tan ana karaya çıkacağını söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih Sondaj Gemisi’nin Karadeniz’deki Sakarya sahasında bulduğu doğal gaz rezervinin Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir belde olan Filyos'tan ana karaya çıkartılacağını açıkladı. Bakan Dönmez, Karadeniz'deki doğal gaz rezervine ilişkin, "Fatih'in keşfettiği 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervi Filyos'tan ana karaya çıkacak. Doğal gazın üretimiyle Zonguldak ve Batı Karadeniz yeni endüstri bölgesi olacak. Çok ciddi ulaşım ve lojistik ağı kuruluyor. Orta ve yüksek teknoloji endüstri Filyos'ta kümelenmiş olacak" dedi. 

Filyos Limanı Zonguldak açıkladındaki keşif alanına en yakın liman konumunda bulunuyor. Limanda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) bir merkezi bulunuyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler