1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Erden: Depolamada yeni bir yatırım atılımı göreceğiz

Erden: Depolamada yeni bir yatırım atılımı göreceğiz

TÜREB Başkanı İbrahim Erden, çıkacak olan depolama ve yenilenebilir entegrasyonuyla ilgili yeni mevzuat kapsamında rüzgar ve güneş yatırımları için kapasitenin belirlenerek yatırımcılara hızla arz edilmesini beklediklerini söyledi.

Erden: Depolamada yeni bir yatırım atılımı göreceğiz

Enerji Günlüğü - TÜREB Başkanı İbrahim Erden, 2 hafta içerisinde yenilenebilir ve depolamayı entegre eden yeni bir mevzuatın çıkacağını ve bununla depolamada yeni bir yatırım atılımı başlayacağını açıkladı.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği - TÜREB basın toplantında konuşan TÜREB Başkanı İbrahim Erden, Türkiye’de ciddi gelişmeler olduğunu belirterek, depolama ve yenilenebilir entegrasyonuyla ilgili bir mevzuat düzenlemesi yapılacağını açıkladı. Önümüzdeki 2 hafta içerisinde yenilenebilir ve depolamayı entegre eden bu yeni mevzuatın çıkacağını kaydeden Erden, “Bu mevzuat çerçevesinde yeni bir yatırım atağı göreceğimizi düşünüyorum. Yatırımcılarımızın bu konuda ciddi bir talebi olacağına tereddütüm yok. Bu mevzuatı hep beraber bekliyoruz, olgunlaşması için biz de katkıda bulunduk. Özellikle bu mevzuat çerçevesinde hem rüzgar hem güneşin kaynağın yoğun olduğu yerde yatırımların yapılabilmesi için Enerji Bakanlığımızın kapasite düzenlemesini yapması ve EPDK’nın yapacağı yönetmelik düzenlemesiyle de bu kapasitenin yatırımcılara hızla arz edilmesi ve önümüzdeki azami 2 yıl içerisinde de bunların yavaş yavaş yatırıma dönmesi beklentimizi belirttik. Nasıl hızlı yatırım sağlanabilir konusunda yorumlarımız oldu, onların da umuyorum dikkate alınacağını göreceğiz” açıklamasında bulundu.

"YATIRIMCILAR DEPOLAMA YATIRIMI İÇİN HAZIRLIK YAPIYOR"

Önümüzdeki dönemde global gelişmeler çerçevesinde depolama yatırımlarıyla ilgili çeşitli yatırımcıların Türkiye’de fırsatlar doğacağını düşündüklerini ve buna hazırlık yaptıklarını belirten Erden, “Enerji depolama ile ilgili hem piyasada yan hizmetler, fiyat arbitrajı, kapasite kaydırma gibi imkanlardan faydalanmak, hem de yenilenebilir entegrasyonunu sağlayıp ileride rüzgar güneş yatırımlarında bunları pivot olarak kullanmak bu amaçla da proje geliştirme iş geliştirme faaliyetlerini geliştirmeye çalışıyorlar” dedi.

“RÜZGAR ENTERESAN BİR MIKNATIS OLACAK”

Depolama kapasitesiyle ilgili herhangi bir rakam vermenin mümkün olmadığını belirten Erden, “Önümüzdeki yıllarda yenilenebilir entegre batarya, yenilenebilir entegre hidrojen, yenilenebilir entegre belki güneş ile birlikte rüzgar da gelişecek. Rüzgar açıkçası enteresan bir mıknatıs olacak. Bunları beraber göreceğiz” ifadesini kullandı.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler