1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. TÜREB’den YEKA’larda finansman kolaylaştırıcı tedbir talebi

TÜREB’den YEKA’larda finansman kolaylaştırıcı tedbir talebi

TÜREB Başkanı Erden, YEKA’larda finansman kolaylaştırıcı bazı tedbirler beklendiğini belirtti.

TÜREB’den YEKA’larda finansman kolaylaştırıcı tedbir talebi

Enerji Günlüğü - TÜREB Başkanı İbrahim Erden, YEKA’larda finansman kolaylaştırıcı tedbirler konusunda bir beklenti olduğunu ve bu doğrultudaki taleplerin Enerji Bakanlığı’na iletildiğini bildirdi.

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı İbrahim Erden bugün gerçekleşen online basın toplantısında YEKA’larda finansman kolaylaştırıcı tedbirler beklediklerini ve buna ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na taleplerini ilettiklerini bildirdi. İbrahim Erden, 1-2 Kasım tarihinde gerçekleştirmeyi planladıkları Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi’ni (TÜREK) duyurdu.

“TÜRKİYE’DE GAZ KESİNTİSİ OLMAYACAK”

Türkiye Avrupa’da olası doğal gaz kesintisine karşı yenilenebilir enerjiyi odağına aldığına işaret eden İbrahim Erden, Türkiye’de doğal gaz kesintisi durumunun olmayacağını dile getirdi. Erden, iki hafta önce Hamburg’da, Türkiye’nin Avrupa’daki enerji arzını sağlayacak ekipman arzı ihtiyacına ilişkin bakanlar düzeyinde görüşmeler yürütüldüğü ifade etti. Erden, Çandarlı limanının kullanımı; Ege’de Balıkesir, İzmir, Bursa’da sanayi yatırımları için gerekli altyapının sağlanması ve Türkiye’den daha fazla tedarik sağlanması konularında paylaşımlar olduğunu aktarırken, “Tüm bu görüşmelerin karşılığında çok olumlu dönüşler de oldu. Tüm bunlar inşallah önümüzdeki yıl daha fazla yatırımcı ve sanayici çekmek, Türkiye’deki sanayi altyapısını daha verimli ve daha yüksek kapasiteyle kullanmak konularında katkı sağlayacak” diye konuştu.

YEKA’LARDA FİNANSMAN KOLAYLAŞTIRICI TEDBİR TALEBİ

TÜREB’in, önümüzdeki dönemde hidrojenle ilgili Enerji Bakanlığı’ndan hidrojen stratejisini açıklamasını beklediğini açıklayan İbrahim Erden, çok yakın bir zamanda geçmiş dönem YEKA ihaleleriyle ilgili bir somut bir gelişme kaydedildiğini ve 1000 MW’lık anlaşma yapıldığını hatırlattı. TÜREB Başkanı, “Bu çerçevede de aslında YEKA anlaşmalarının finanse edilebilirliğine dair bir adım atılmış olduğunu görmüş olduk. İnşallah diğer YEKA’ların da sözleşmeye bağlanması ve tedarik anlaşmalarının imzalanmasıyla ilgili bir gelişme olmasını ümit ediyoruz” dedi.

Türk lirası bazlı eskalasyon modeli yerine finanse edilebilirliği daha yüksek olduğu düşüncesiyle yeni bir modele geçildiğini bildiren Erden, bundan sonraki YEKA’larda finansman kolaylaştırıcı bazı tedbirler alınmasını beklediklerini ve konuya ilişkin taleplerini Enerji Bakanlığı’na ilettiklerini söyledi.

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ 1-2 KASIM’DA

İbrahim Erden, Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'nin 1-2 Kasım tarihlerinde Swissotel Büyük Efes İzmir'de yapılacağı duyurdu. Erden konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bu yıl yaptığımız faaliyetler çerçevesinde önümüzdeki hafta Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (TÜREK) var. Önce Bilbao’ya katılımımız, sonra İzmir’deki teknik gezilerimiz, sonra Hamburg’da heyetimiz oldu; bu yılın son ayağı TÜREK.

TÜREK’te bu yıl diğer yıllardan farklı olarak rüzgar sektörü konusunda bir istişare toplantısı ve teknik bir gezi olacağını bildiren Erden, teknik gezide iki farklı grubun benzer niteliklerde ikişer tesise gideceğini, kule ve kanat fabrikalarını ziyaret edeceğini bildirdi. Bununla birlikte kongrenin ikinci gününde hibrit teknolojiler, dijitalizasyon, enerji depolama ve hidrojen gibi konuların yer alacağı Geleceğin Rüzgarı Vizyon Etkinliği’nin gerçekleşeceği bildirildi.

Ezgi ACER - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler