1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Türkiye 2023’te dünyanın 4. rüzgâr ekipmanı üreticisi olacak

Türkiye 2023’te dünyanın 4. rüzgâr ekipmanı üreticisi olacak

TÜREB Başkanı İbrahim Erden rüzgâr enerjisinde Türkiye’nin avantajlı konumda olduğunu ve 2023 yılında rüzgâr konusunda dünyanın 4. ekipman üreticisi haline geleceğini öngördü.

Türkiye 2023’te dünyanın 4. rüzgâr ekipmanı üreticisi olacak

Enerji Günlüğü - TÜREB Başkanı İbrahim Erden, dernek kapsamında gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’nin enerji potansiyeli ve TÜREB’in faaliyetlerinden söz etti. Erden, “Rüzgârda kapasite hedefimiz 3000 MW” dedi.

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği’nin (TÜREB) düzenlediği TÜREB 2022Yıl Sonu Özel Değerlendirme Toplantısı’nda konuşma yapan TÜREB Başkanı İbrahim Erden, Türkiye’deki rüzgâr enerjisi potansiyelini ve Türkiye’nin rüzgâr enerjisindeki konumunu değerlendirdi. Bu yılki rüzgâr potansiyelini değerlendiren Erden, “4100 tane türbinimiz mevcut. Bu yılın ilk yarısında 540 MW girmiş, ikinci yarısında ise 800 küsur olmuş. Tüm bunlar Türkiye’nin rüzgâr enerjisi potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor” dedi.

TÜREB Başkanı, Türkiye’nin rüzgâr enerjisi kapasitesinin 100 GW olduğunu, ancak hedefin 3000 MW’dan fazla olduğunu dile getirerek, “Elimizdeki veriler 2023 yılında Türkiye’nin dünyada rüzgâr konusunda 4. ekipman üreticisi olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

“KANAT VE KULEDE AVRUPA’NIN EN BÜYÜKLERİNDEN BİRİYİZ”

2022 yılında hibrit düzenlemesi için 2400 MW’lık bir başvuru olduğunu ve Karadeniz gazının bulunmasıyla ilgili gelişmeleri hatırlatan Erden, “2022 yılında bu gelişmeler olurken Şubat 2022’de biz Genel Kurul’umuzu yaptık. Kanatta ve kulede Avrupa’da en büyüklerinde biri olduğumuzu keşfettik. Erden, TÜREB için rüzgâr enerjisinde kapasite arzını yükseltmenin ve sanayiyi kalkındırmanın öncelik olduğunu ifade ederek, WindEurope Fuarı’nı Türkiye’ye getirmeyi planladıklarını duyurdu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler