1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Erdoğan: Elektrik tarifeleri yeniden düzenlenecek

Erdoğan: Elektrik tarifeleri yeniden düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, STK, dernek ve Cemevleri'nde kullanılan elektrik tariflerinin konut statüsüne çevrileceğini duyurdu.

Erdoğan: Elektrik tarifeleri yeniden düzenlenecek

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik tarifelerinin vatandaşlar ve esnaflar lehine yeniden değerlendirileceğini ve kriterlere uyan hanelere yılda iki kez doğal gaz desteği verileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Elektrik desteğinde hâlen 2,1 milyon hane olan kapsamı, 4 milyon haneye çıkartıyoruz" diye konuştu. Erdoğan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan hanelere de yılda iki kez ödenmek üzere 450 ile 1.150 lira arasında doğal gaz desteği sağlanacağını söyledi.

DESTEK CİHAZINA BAĞLI HASTALARA DESTEK CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

Kronik hastaların ve yaşam destek cihazına bağlı olarak hayatını sürdüren kişilerin bulunduğu haneler için bu rakama yüzde 5 ilave yapılacağını ifade eden Erdoğan, bu destek için başvuruların 81 ilin tamamında Cuma günü başlayacağını belirtti.

STK’LARIN TARİFESİ TİCARETHANE STATÜSÜNDEN ÇIKARILDI

Elektrikte düşük ve yüksek tarifelerin yeniden değerlendirileceğini kaydeden Erdoğan, ticari işletmeler için de küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde bir kademelendirme yapılacağını ifade etti. Sivil Toplum Kuruluşları’nın, elektrik aboneliğinin de ticarethane statüsünden, konut statüsüne dönüştürüleceği bilgisini veren Erdoğan, böylece dernekler, vakıflar, cemevleri dahil ticarethane statüsünden fatura ödeyen kuruluşların elektrik bedellerinin önemli oranda düşeceğini kaydetti.

 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler