1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Erenler Enerji’den Antalya’ya HES Projesi

Erenler Enerji’den Antalya’ya HES Projesi

Enerji Günlüğü - Erenler Enerji, Antalya Akseki’de hidroelektrik santrali kuracak. Değirmen Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali projesinin kurulu gücü...

Erenler Enerji’den Antalya’ya HES Projesi

Enerji Günlüğü - Erenler Enerji, Antalya Akseki’de hidroelektrik santrali kuracak. Değirmen Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali projesinin kurulu gücü 6.84 MW olarak projelendirildi. 

Erenler Enerji Üretim ve Ticaret AŞ, Antalya ili Akseki ilçesinde 7.66 MWm/6.84 MWe kurulu gücünde Değirmen Regülatörü ve Hidroelektrik Santarli’ni kuracak.Proje’nin yatırım maliyeti 20 milyon TL olacak. Nehir tipi hidroelektrik santral olarak tasarlanan proje, Değirmen Deresi üzerinde yaklaşık 937,1 metre talveg kotunda bulunacak. Değirmen Regülatörü’nün kret kotu 940 metre olarak belirlendi. İnşaatının yüzde 80’i tamamlanan Proje ile yılda 19,807 GWh enerji üretimi gerçekleştirilecek.

DEĞİRMEN HES’İN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Su alma ağzından alınan su, önce çökeltim havuzu, daha sonra sol sahilde inşa edilmiş olan iletim kanalı ve kanalın devamındaki tünel vasıtasıyla mansap ucundaki yükleme havuzuna iletilecek. Kapalı duvar kanal olarak tasarlanan kanalın uzunluğu 60 metre, modifiye at nalı olarak tasarlanan tünelin uzunluğu ise 1.078 metre. Yükleme havuzundan 1,1 m çapında ve 294,92 m uzunlukta cebri boru ile alınacak olan sular, 814,85 metre kuyruksuyu kotundaki santralda türbinlenerek elektrik enerjisi üretilecektir. Proje debisi 6.5 m3/s, net düşü ise 117.73 metre olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler