1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ermenistan doğalgaz depolama kapasitesini arttıracak

Ermenistan doğalgaz depolama kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Ermenistan kamu doğalgaz dağıtım şirketi Gazprom Armenia, Abovyan Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi’nin kapasitesini 300 milyon metreküpe...

Ermenistan doğalgaz depolama kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Ermenistan kamu doğalgaz dağıtım şirketi Gazprom Armenia, Abovyan Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi’nin kapasitesini 300 milyon metreküpe çıkaracak.

Ermenistan kamu doğalgaz dağıtım şirketi Gazprom Armenia baş mühendisi Ashot Hakobyan Ermenistan basınına yaptığı açıklamada, 173.55 milyon dram yatırımla Abovyan Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi’nin kapasitesini 300 milyon metreküpe çıkaracaklarını kaydetti. 

2030 yılına kadar tamamlanması planlanan kapasite artış projesi üzerinde çalışmaların hala sürdüğünü belirten Hakobyan, projenin hükümet tarafından onaylanması gerektiğini ifade etti. 

1962 yılında 800-1.000 metre derinlikte kaya tuzu yatakları üzerine inşa edilen tesis, aynı zamanda Ermenistan sanayi sektörünün mevsimsel gaz tüketimini düzenliyor ve ülkenin en önemli gaz tüketicilerine gaz sağlıyor. Ermenistan’da konutların ve sanayi tesislerinin %95’i doğalgaz ağına bağlı. Bu da dünyadaki en yüksek oranlardan biri.

1997 yılında kurulan Gazprom Armenia, Gürcistan üzerinden Rusya'dan Ermenistan'a gelen Rus gazının ithalatını ve dağıtımını yapan tek şirket.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler