1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ersan Gıda enerjisinin yüzde 45’ini kendi GES’iyle üretecek

Ersan Gıda enerjisinin yüzde 45’ini kendi GES’iyle üretecek

Ersan Gıda, tesislerinde tükettiği elektriğin %45’ini karşılayacağını öngördüğü GES kurulumu için sözleşme imzaladı.

Ersan Gıda enerjisinin yüzde 45’ini kendi GES’iyle üretecek

Enerji Günlüğü - Ersan Gıda, tesislerinde tükettiği elektriğin %45’ini karşılayacağını öngördüğü GES kurulumu için Saha Temiz Enerji AŞ ile sözleşme imzaladı. 

Ersan Alışveriş Hizmetleri ve Gıda Sanayi Ticaret AŞ [KIMMR], enerji   ihtiyacını karşılamak ve enerji maliyetlerini azaltmak amacıyla Manisa ilinin Demirci ilçesinde, Mezitler Mahallesi Bozyer Mevkii, 106 ada, 322 nolu parsel üzerinde 5.000kWe gücünde güneş enerjisi santrali (GES) kurulumu için Bağlantı Anlaşmasına Çağrı Mektubunu aldı. Şirket GES yatırımı için Saha Temiz Enerji Elektrik Taahhüt Danışmanlık AŞ ile kurulum sözleşmesi imzaladı. 

Toplam 4.920.000 dolara mal olması beklenen lisanssız GES tesisinin %70 uzun vadeli yatırım kredisiyle finanse edilmesi planlanıyor. Yatırımın kalan %30’luk kısmı ise özkaynaklarla karşılanacak. Santralin 2023 yılının Temmuz ayına kadar devreye alınması planlanıyor. 

GES tesisinde üretilen elektrik enterkonnekte sistem üzerinden şebekeye verilecek ve tüm iş ve işlemler Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında mahsuplaşma yöntemi ile yürütülecek. 

GES tesisi faaliyete geçtiğinde ortalama 9.000.000kwh elektrik enerjisi üretmesi ve şirketin tüm şubelerinin toplam elektrik tüketiminin, 2022 tüketim verisine göre %45'ini karşılaması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler