1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ertuğrul Gazi, bir yılda 2,1 milyar metreküp gazlaştırma yaptı

Ertuğrul Gazi, bir yılda 2,1 milyar metreküp gazlaştırma yaptı

Ertuğrul Gazi Gemisi, hizmete alındığı bir yıl içinde İstanbul’un 6 aylık, Ankara’nın 1 yıllık ve İzmir’in 3 yıllık konut doğal gaz tüketimine denk doğal gaz sağladı.

Ertuğrul Gazi, bir yılda 2,1 milyar metreküp gazlaştırma yaptı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk yüzer depolama ve gazlaştırma ünitesi Ertuğrul Gazi, bir yılda 2,1 milyar metreküp gazlaştırma yaptı. 

BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, enerji arz güvenliğinin sağlanması ve doğal gaz giriş kapasitelerinin artırılması yolunda önemli yatırımlardan biri olan ve 25 Haziran 2021 tarihinde Dörtyol’da dev törenle hizmete alınan Türkiye’nin ilk yüzer depolama ve gazlaştırma ünitesi Ertuğrul Gazi birinci yaşını kutluyor. BOTAŞ'ın açıklamasında, Ertuğrul Gazi’nin devreye alındığı günden itibaren geçen 1 yılda 2.1 milyar metreküp gazlaştırma yaptığı bilgisi paylaşıldı. 

Açıklamada, “Ertuğrul Gazi İstanbul’un 6 aylık, Ankara’nın 1 yıllık ve İzmir’in 3 yıllık konut doğal gaz tüketimine denk miktarda sisteme gaz arzı sağlama başarısını tek başına gösterdi. Bu süreçte Ertuğrul Gazi’ye 24 kez gemiden gemiye LNG nakli gerçekleştirildi. Milli Enerji ve Maden Politikası çerçevesinde ülkemizin enerji arz güvenliği alanındaki atılımlarının sonuncusu ve en önemli nişanelerinden biri olan Ertuğrul Gazi FSRU Gemisi gece gündüz demeden ülkemize kesintisiz/kısıntısız enerji arzı sağlanması adına hizmet etmeyi sürdürülecek ve Türkiye, doğal gaz depolama ve FSRU yatırımlarıyla enerjide merkez ülke olma hedefine bir adım daha yaklaşacaktır" denildi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler