1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Eşarj Ankara’da 20 araçlık şarj istasyonu kurdu

Eşarj Ankara’da 20 araçlık şarj istasyonu kurdu

2023 yılı sonuna kadar şarj istasyonu sayısını 1.000 adede çıkarmayı hedefleyen Eşarj, Ankara’nın en büyük elektrikli araç şarj istasyonunu Armada AVM’de kurdu.

Eşarj Ankara’da 20 araçlık şarj istasyonu kurdu

Enerji Günlüğü - Eşarj, aynı anda 20 araca hizmet veren şarj istasyonunu Ankara’da açtı. 

Enerjisa Enerji’nin hisselerinin tamamına sahip olduğu elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj, elektrikli araç sayısının her geçen gün arttığı Ankara’da, şarj istasyonu ihtiyacına aynı anda en fazla araca hizmet verebilen şarj alanını Armada AVM’de kurarak yanıt verdi.

Eşarj, Ankara Armada AVM’nin açık ve kapalı otoparklarında kurduğu istasyon alanında 9 DC ve 2 AC şarj cihazı ile toplamda 1 MWh kurulu güce sahip cihazlarla aynı anda 20 araca şarjlanma hizmeti verebilecek.

“TÜRKİYE ŞARJ İSTASYON AĞININ %20’SİNİ BİZ YÖNETİYORUZ”

Eşarj Genel Müdürü Barış Altınay, “Türkiye elektrikli araç şarj istasyonu ağının yüzde 20’sini Eşarj olarak biz yönetiyoruz. Ankara’nın en önemli güzergahlarında ve AVM’lerinde bulunan 200’ün üstünde DC soketin 100’den fazlası Eşarj olarak bize ait. Armada AVM’de açtığımız yeni şarj istasyon alanı ile de aynı anda 20 araca şarj hizmeti verebilen bir ‘hub’ oluşturmuş bulunuyoruz. 2023 sonuna kadar 81 ilde en az 1 yüksek hızlı (DC) olmak üzere toplam 1.000 istasyon kurma hedefimize emin adımlarla ilerlerken önemli bir kilometre taşı olan bu istasyon alanında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

2008 yılında kurulan ilk elektrikli araçlar şarj istasyonu oyuncusu olarak Eşarj, 75’ten fazla şehirde ve yaklaşık 600 yüksek hızlı (DC) olmak üzere toplam 800 adet istasyona ulaşmış durumda. Bu istasyonlarda 1.400 üzerinde soket ve 50 MWh’in üzerinde kurulu güce sahip olan Eşarj, global markaların elektrikli araç modelleri ile Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’un satışlarının artması ile birlikte artan şarj istasyonu ihtiyacına da hızlıca cevap veriyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler