1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Eşarj Europarcar Servis noktalarına hizmet sunacak

Eşarj Europarcar Servis noktalarına hizmet sunacak

Enerjisa iştiraki Eşarj, 43 ildeki Peugeot, Citroën, Opel, DS bayilerinin yanında, Stellantis çatısı altındaki Europar Car servis noktalarına şarj altyapısı kuracak.

Eşarj Europarcar Servis noktalarına hizmet sunacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk şarj istasyonu şirketi Eşarj, elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması ve hızlı şarj istasyonu yatırımını teşvik etmek amacıyla işbirliklerine devam ediyor. Eşarj, dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden ve mobilite sağlayıcılarından biri Stellantis ile bir işbirliği anlaşması imzaladı. Eşarj, 200’den fazla istasyonu kapsayan iş birliği kapsamında Türkiye’nin 43 ilinde bulunan Peugeot, Citroën, Opel, DS markalarına ait otomotiv bayilerinin yanı sıra Stellantis çatısı altındaki, her marka araca bakım-onarım hizmeti sunan Eurorepar Car Service noktalarında hizmet verecek.

Eşarj ve Stellantis Türkiye işbirliğinde kurulacak tüm istasyonlar Yüksek Hızlı (DC) olacak. İş birliği sayesinde öncelikle otoparklara kurulum yapılacak ve sonrasında Stellantis’in diğer işletmelerinde kurulum sağlanacak. Bu ortaklıkla beraber müşterileri için özel olarak hazırlanmış çözümler sunan Eşarj ve Stellantis müşterileri için erişilebilir ve kamuya açık bir şarj ağı oluşturulması planlanıyor.

Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar elektrikli araç kullanımının artması için daha yaygın ve hızlı bir şarj istasyonu ağına ihtiyaç duyulduğunu belirterek “Biz de bu amaçla Eşarj markamızla öncü ve stratejik iş birlikleri oluşturmak için çalışıyoruz. Türkiye’nin ilk ve en hızlı elektrikli araçlar şarj istasyonuyla Eşarj, ülkemizin geleceğine duyduğumuz güvenin bir karşılığı olarak ortaya koyduğumuz en değerli yatırımlarımızdan biri. Stellantis gibi dünyanın en önde gelen otomobil üreticilerinden biri ile bu ortaklığı gerçekleştirerek sektörümüzde çarpan etkisi yaratacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Stellantis Türkiye Ülke Başkanı Olivier Cornuaille ise 2022’nin ilk 6 ayında globalde 246 bin adet elektrikli araç satışı gerçekleştirdiklerini belirterek “2022 Ekim ayına kadar 4 yeni elektrikli modeli pazara sunmayı, 2025 yılında ise ürün gamımızda 25’in üzerinde elektrikli modeli yollara çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin elektrikli otomobil girişimini heyecan verici bir gelişme olarak takip ettiklerini anlatan Cornuaille “Hızlı şarj istasyonlarına elektrikli araç kullanıcılarının erişimini kolaylaştırmak için Eşarj ile birlikte proje geliştiriyoruz. 2020 yılından bu yana Eşarj ile birlikte, evde şarj sistemlerini sunarak müşterilerimizin memnuniyetini üst seviyeye çıkartıyoruz. Buna ek olarak yeni meydan okumamız ise yolda şarj olacak. Bu proje ile marka bağımsız, tüm elektrikli araç kullanıcılarının yararlanabileceği, halka açık DC şarj istasyonlarının kurulmasına katkıda bulunacağız” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler