1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Eskişehir Belediyesi güneşten elektrik üretmeye başladı

Eskişehir Belediyesi güneşten elektrik üretmeye başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mamuca Mahallesi’nde kurduğu güneş enerjisi santralinden elektrik üretmeye başladı.

Eskişehir Belediyesi güneşten elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mamuca Mahallesi’nde kurduğu güneş enerjisi santralinden elektrik üretmeye başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait çorak arazilere güneş santralleri kuruyor. Mamuca Mahallesi’nde kurduğu güneş enerjisi santralinden elektrik üretmeye başlayan Belediye, önümüzdeki dönemde 7 MW kapasiteli üç yeni güneş enerjisi santrali daha kurmayı hedefliyor.

3 YENİ ALANDA 7 MW’LIK GES KURULACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, enerji dostu projelere devam edileceğinin altını çizerek, “Enerji konusunda yurt dışına bağımlı hale geldiğimiz gerçeğinden yola çıkarak, toprağımıza, suyumuza, havamıza ve insanımıza zarar vermeyen enerji üretim modellerine yönelmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda Mamuca (Gülpınar) Mahallesinde mülkiyeti belediyemize ait alanda Güneş Enerjisi Santralini kurarak, güneş enerjisinden en iyi şekilde faydalanmaya çalışıyoruz. Bu santralde ürettiğimiz enerji ana şebekeye veriliyor ve belediye olarak kullandığımız elektrik tüketiminden mahsup ediliyor. Yani bir yandan güneş enerjisinden faydalanırken, diğer yandan da ekonomik olarak belediye bütçemize destek oluyoruz. Önümüzdeki yıllarda belediyemize ait 3 yeni alanda daha toplamda yaklaşık 7 megavat kapasiteye sahip Güneş Enerjisi Santrali kurmayı planlıyoruz” dedi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler