1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. EÜAŞ'a ait HES'lerin Varlık Fonu'na devri planlanıyor

EÜAŞ'a ait HES'lerin Varlık Fonu'na devri planlanıyor

Enerji Günlüğü - EÜAŞ'a ait toplamda 1,000 MW'lık hidroelektrik santral kapasitesinin Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devri planlanıyor.Reuters'ın bir yetkiliye...

EÜAŞ'a ait HES'lerin Varlık Fonu'na devri planlanıyor

Enerji Günlüğü - EÜAŞ'a ait toplamda 1,000 MW'lık hidroelektrik santral kapasitesinin Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devri planlanıyor.

Reuters'ın bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait toplamda 1,000 MW'lık santral kapasitesinin yakın zamanda Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devredilmesi planlanıyor.

Bu kapsamda bazı hidroelektrik santrallerinin devredileceği ve bu santrallerin 100 MW civarında olabileceği ama daha büyük birkaç santralle de 1,000 MW'ye ulaşılabileceği kaydedildi. Uygun görülmesi halinde santrallerin toplam büyüklüğünün 1,000 MW'nin üzerine de çıkabileceği belirtildi.

Türkiye Varlık Fonu 26 Ağustos 2016 tarihinde kuruldu. Fon, Meclis denetimine değil, bağımsız denetime tabi olacak. Türkiye Varlık Fonu, büyük ölçekli yatırımlara uzun vadeli ve düşük maliyetli finansman oluşturacağı belirtiliyor.

Bakanlar Kurulu kararıyla Ocak ayı başında Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na devredilmişti.

BOTAŞ, TPAO VE ETİ MADEN VARLIK FONU'NA DEVREDİLDİ

Önceki ve Sonraki Haberler