1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Europower 12 depolama şirketi için lisans istedi

Europower 12 depolama şirketi için lisans istedi

Europower Enerji, depolama faaliyetlerinin yürütülmesi için kurduğu 12 bağlı ortaklık için depolamalı elektrik tesisi kurmak amacıyla EPDK’dan lisans istedi.

Europower 12 depolama şirketi için lisans istedi

Enerji Günlüğü - Europower Enerji, yakın zamanda kurduğu 12 ayrı depolama şirketine 20 MWe GES ile ek olarak 20 MWh kapasitede bataryalı enerji depolama tesisi kuracak.

Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret AŞ’nin [GESAN], yüzde 70 bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin yüzde 60 hisseye sahip olduğu 12 adet bağlı ortaklığın her biri için 20 MWe gücünde güneş enerjisi santrali (GES) ve bunlara bütünleşik halde 20 MWsaat (MWh) kapasiteli bataryalı enerji depolama tesisi kuracak.

Böylece şirketlerin tamamına toplamda 240 MWe gücünde GES, ilave olarak 240 MWh kapasitesinde depolama tesisi kurulmuş olacak.

Europower, 28 Kasım 2022 tarihinde yaptığı açıklamayla birlikte depolama faaliyetlerini geliştirmek üzere kuracağı 12 şirket için Enerji Piyasası Kurumu’na (EPDK) gerekli müracaatları yapmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler