1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Europower 12 yeni depolama şirketi kuracak

Europower 12 yeni depolama şirketi kuracak

Europower Enerji, depolama faaliyetleri için 12 yeni bağlı ortaklık kurmak üzere EPDK’ya başvuracak.

Europower 12 yeni depolama şirketi kuracak

Enerji Günlüğü - Europower Enerji, her biri 20 MWh kapasitede olacak 12 adet depolama şirketi kuracağını duyurdu.

Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret AŞ’nin bağlı ortaklığı Europower Enerji AŞ, kendi bünyesi altında 12 adet bağlı ortaklık kurulacağını bildirdi. Europower’in her birinde yüzde 60 hisseye sahip olacağı yeni kurulacak şirketler için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) 19 Kasım 2022 tarihinde yayınlanan depolama yönetmeliği kapsamında gerekli müracaatların yapılmasına ilişkin karar alındığı bildirildi.

Europower, bağlı ortaklığı olarak kurulacak bu şirketlerin her biri için 30MWm/20Me gücünde güneş enerjisi santrali ve bu santraller ile bir bütün halinde 20 MWsaat kapasiteli bataryalı enerji depolama tesisi olmak üzere toplam 360MWm/240 MWe gücünde güneş enerjisi santrali ve bu santraller ile bir bütün halinde çalışacak 240 MWsaat kapasiteli bataryalı enerji depolama tesisi kurmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, batarya ve depolama sistemleri için ar-ge çalışmalarına başlandığını ifade eden Europower İş Geliştirme Direktörü Beril Harmanlı, 2023 yılı içinde üretimin başlaması konusunda planlarının olduğunu belirtmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler