1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Europower Enerji’nin trafo kapasitesi dörde katlanacak

Europower Enerji’nin trafo kapasitesi dörde katlanacak

Girişim Elektrik ve Europower Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Harmanlı ABD ve Avrupa'dan yoğun sipariş aldıklarını belirterek, trafo kapasitesini dört kat büyütmeyi düşündüklerini söyledi.

Europower Enerji’nin trafo kapasitesi dörde katlanacak

Enerji Günlüğü - Girişim Elektrik ve Europower Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Harmanlı, enerji sektöründeki gelişmelere ve beklentilere dair değerlendirmelerini Enerji Günlüğü ile paylaştı.

Grup olarak hem mühendislik, hem taahhüt ve hem de üretim alanında faaliyet gösterdiklerini belirten Harmanlı, “Dünyanın 70’e yakın ülkesinde iş yapan bir firmayız. Latin Amerika’dan, Avrupa’ya, Afrika’dan Uzak Doğu’ya, Orta Asya ülkesi Özbekistan’dan ve Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler’e kadar çok geniş bir coğrafyada ekipman ve sistem satan, aynı zamanda taahhüt de yapabilen bir firma pozisyonundayız” dedi.

behic-harmanli.png

Behiç Harmanlı, tüm dünyada enerji sektöründeki artan ihtiyaçlar ve kendilerine gelen yüksek talebin, kendilerini daha fazla öne çıkmaya zorladığını kaydetti. Daha fazla yatırıma yöneldiklerini kaydeden Harmanlı “Bu nedenle yedi fabrikaya sahip üretim firmamız Europower’ın önümüzdeki aylarda halka arzını gerçekleştireceğiz. Çünkü enerji sektöründe, özellikle yenilenebilir enerji sektörü, yenilenebilir enerjide çok ciddi beklentiler var” diye konuştu.

Pandemi süreci ile Ukrayna-Rusya Savaşı’nın beklentileri öne çektiği değerlendirmesinde bulunan Behiç Harmanlı şöyle dedi:

“Sadece Almanya’da yatırım miktarı, hedeflerin en az 5-6 katı kadar büyüdü. Bu Türkiye için de böyle. Dolayısıyla hem yenilenebilir enerji hem de doğru akıma doğru dönüş ciddi bir talep oluşturdu. Biz de bu taleplerden uzak kalmamayı ve bu alanlara liderlik ederek yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz.”

Avrupa’nın her yerinden ve Amerika’dan yoğun sipariş aldıklarını anlatan Harmanlı, bu nedenlerle trafo kapasitesini dört kat büyütmeyi düşündüklerini anlattı. Harmanlı “Grup olarak 250 mühendisimizle, toplam 1500’e yakın çalışanımızla, ülkemize daha büyük ihracat yapan, daha fazla katma değer oluşturan bir firma olarak yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi. 

Ezgi ACER - Enerji Günlüğü 

Europower halka arza hazırlanıyor, trafo üretimi 4 kat artacak!

Europower halka arza hazırlanıyor, trafo üretimi 4 kat artacak!

.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler