1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EV pazarının genişlemesi kobalt kıtlığı yaratacak

EV pazarının genişlemesi kobalt kıtlığı yaratacak

Enerji Günlüğü - Hızla gelişen elektrikli araç pazarının 2020’li yılların ortalarında depolama hammaddelerinden kobalt darlığını tetiklemesi...

EV pazarının genişlemesi kobalt kıtlığı yaratacak

Enerji Günlüğü - Hızla gelişen elektrikli araç pazarının 2020’li yılların ortalarında depolama hammaddelerinden kobalt darlığını tetiklemesi bekleniyor.

Elektrikli araçların artan popülaritesinin 2020'nin ortalarında kobalt tedariğinde bir darlık yaratabileceği kaydediliyor. 

Analistler Afrika dışında faaliyete başlatılmaya çalışılan madenlerin yeniden şarj edilebilir pillerde kullanılan metal için talebi yerine getirmede zamanla büyük rol oynayabileceğini belirtti. 

KONGO ÜRETİM YÜKSEK ANCAK SORUNLAR VAR

Demokratik Kongo Cumhuriyeti kobalt üretiminin yaklaşık üçte ikisini yapıyor. Ancak bu ülkede yabancı madenciler ile yönetim arasında vergi ve işletme ücretleriyle ilgili yeni kanunlarla ilgili sorunlar var. Ayrıca insan hakları örgütleri, kobalt üretiminde çocukların yaygın kullanıldığını vurguluyor. Bu nedenle sanayiciler ve alıcılar içinde tedarik konusunda endişeler yükseliyor. 

UBS, bu haftaki raporunda kobaltın elektrikli araçlarda üstel büyümeyi durdurabileceğini belirtti. Ancak Kongo'dan tedariğin yıllarca çok önemli kalacağı öngörülüyor.

 
Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler