1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ExxonMobil Guyana’da petrol keşfetti

ExxonMobil Guyana’da petrol keşfetti

ABDli petrol devi ExxonMobil, Guyana sularında bulunan Stabroek bloğunda iki sondaj kuyusunda petrol keşfetti.

ExxonMobil Guyana’da petrol keşfetti

Enerji Günlüğü - ABDli enerji şirketi ExxonMobil, Güney Amerika ülkesi Guyana sularında açtığı iki kuyuda hidrokarbon keşfi gerçekleştirdi. 

ABDli enerji şirketi ExxonMobil, Karayipler'de yer alan Guyana açıklarında iki petrol keşfini duyurdu. Hidrokarbon içeren kumtaşı keşifleri, Guyana açıklarındaki Stabroek bloğundaki Sailfin-1 ve Yarrow-1 kuyularında yapıldı .

Toplam 26 bin 800 km2 alana yayılmış olan blokta 2015 yılından bu yana toplam keşif sayısı son keşiflerle birlikte 30'un üzerine çıktı. Şirket, Guyana'nın petrol üretim kapasitesinin on yılın sonunda günde bir milyon varilden fazla olmasını bekliyor. 

ExxonMobil iştiraki Esso Exploration and Production Guyana Limited blokta %45 hisse ile işletmeci konumunda. Hess Guyana Exploration Ltd. %30 hisseye ve CNOOC Petroleum Guyana Limited de %25 hisseye sahip.

“BU BİRİNCİ SINIF KAYNAĞI GELİŞTİRMEYE KARARLIYIZ”

ExxonMobil Upstream Başkanı Liam Mallon konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Güvenli ve düşük emisyonlu enerjiye yönelik küresel talebi karşılamaya yardımcı olmak için bu birinci sınıf kaynağı sorumlu ve güvenli bir şekilde geliştirmeye kararlıyız” ifadesini kullandı. 

EXXONMOBİL REKOR ÇEYREK KAR AÇIKLADI

Öte yandan ExxonMobil, beklentilerin 4 milyar dolar üzerine çıkarak 3. çeyrekte yaklaşık 20 milyar dolar kâr elde etti ve 2. çeyrekteki 17,9 milyar dolarlık rekorunu tazeledi. ExxonMobil rekor kıran üç aylık kar elde ederek, piyasa değeri açısından ABD'nin en büyük şirketi olan teknoloji devi Apple ile neredeyse aynı karı elde etmiş oldu. 

 

İlgili Haberler