1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ExxonMobil ve Macquarie Energy Teksas kriziyle davalık oldu

ExxonMobil ve Macquarie Energy Teksas kriziyle davalık oldu

ExxonMobil, ABD Teksas’ta yaşanan kutup soğukları nedeniyle Macquarie Energy'ye doğal gaz tedarik edemediğinin tespiti için mahkemeye başvurdu.

ExxonMobil ve Macquarie Energy Teksas kriziyle davalık oldu

Enerji Günlüğü - ExxonMobil, ABD Teksas’ta yaşanan kutup soğukları nedeniyle Macquarie Energy'ye doğal gaz tedarik edemediğinin tespiti için mahkemeye başvurdu.

ABD'nin Teksas Eyaleti ve çevresinde geçtiğimiz ay etkili olan kutup soğuklarının doğal gaz üretiminde yol açtığı aksama, Amerikan ExxonMobil şirketi ile Avustralya merkezli Macquarie Energy şirketlerini mahkemede karşı karşıya getirdi. Dünyanın en büyük petrol ve gaz şirketlerinden ExxonMobil, soğukların vurduğu Teksas’ta doğal afet ilan etmiş, ama gaz sattığı Macquarie Energy bunu reddederek 11,7 milyar dolar zarar gördüğünü açıklamıştı. ExxonMobil’in doğal gaz birimi de, Macquarie Energy'ye verdiği arz taahhütlerini yerine getirememesinin nedeninin Teksas'ta yaşanan soğuk dalgası ve ilan edilen olağanüstü hal olduğunun tespiti için mahkemeye başvurdu. 

ExxonMobil, Teksas'ta açtığı davada soğuk hava dalgasının bir doğal felaket olduğunun ve arz taahhütlerini yerine getirmesini engellediğini tespit altına aldırarak, Macquarie ile kontratını ceza ödemeden sona erdirmeyi hedefliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler