1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’de kara kış enerji krizini derinleştiriyor

ABD’de kara kış enerji krizini derinleştiriyor

ABD’nin Teksas Eyaleti’nde aşırı soğuk havalar petrol üretimini günde 1 milyon varil ve gaz üretimini 10 milyar feet küp azaltırken, ülke genelinde en az 5 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı.

ABD’de kara kış enerji krizini derinleştiriyor

Enerji Günlüğü - ABD’nin Teksas Eyaleti’nde aşırı soğuk havalar petrol üretimini günde 1 milyon varil ve gaz üretimini 10 milyar feet küp azaltırken, ülke genelinde en az 5 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı.

ABD'de soğuk havanın yol açtığı enerji krizi derinleşiyor. Teksas'ın enerji sistemini vuran ve enerji fiyatlarını rekor seviyelere çıkaran soğuk havanın yol açtığı aksaklıklar ABD genelinde en az 5 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı. Kuzey Dakota'dan Teksas'a kadar pek çok yerde evler ve iş yerlerine enerji verilemiyor. 

BİDEN'DAN TEKSAS İÇİN ACİL DURUM DEKLERASYONU 

ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas Eyaleti’nde mevsim normallerinin çok altına inen hava sıcaklıkları nedeniyle 1 milyon varil/günlük üretim kapandı. Bölgedeki rafineriler de faaliyetlerine ara veriyorlar. Total, Teksas'ta bulunan Port Arthur rafinerisini kapatırken, ExxonMobil Baytown rafinerisinde üretimi durdurdu.

ABD'de 10 milyar feet küplük gaz üretimi de kapandı ve boru hatları "mücbir sebep" ilan ettiler. ABD Başkanı Joe Biden, Teksas için bir acil durum deklerasyonunu onayladı ve daha fazla kaynağın bölgeye yardım için kullanılmasının yolunu açtı.

PETROL FİYATLARI YÜKSELDİ

Üretimdeki bu azalış petrol fiyatlarını da yükseltti. Batı Teksas petrolünün varil fiyatı 81 cent artışla 60,28 dolar/varil seviyesine çıktı. Ancak şu sıralarda yeniden düşerek 60,06 dolar/varil seviyesine geriledi. Brent petrolü ise şu sıralar düne göre 11 cent artışla 63,41 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. Analistler, "Soğuk havanın yol açtığı beklenmedik üretim aksaklıkları petrol fiyatlarını hali hazırda gitmekte oldukları yere biraz daha çabuk ulaşmalarına yol açtı" değerlendirmesini yapıyorlar.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler