1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ağır kış koşulları ABD Teksas'ta elektrik fiyatını arttırdı

Ağır kış koşulları ABD Teksas'ta elektrik fiyatını arttırdı

ABD’nin Teksas Eyaleti’nde ağır kış koşulları nedeniyle elektrik fiyatları tavan seviye olan megavatsaat başına 900 dolar olan tavan fiyatı aştı.  

Ağır kış koşulları ABD Teksas'ta elektrik fiyatını arttırdı

Enerji Günlüğü - ABD’nin Teksas Eyaleti’nde ağır kış koşulları nedeniyle elektrik fiyatları tavan seviye olan megavatsaat başına 900 dolar olan tavan fiyatı aştı.  

ABD Teksas'ta elektrik fiyatı tavan seviyeyi aştı. Kış şartlarının etkili olduğu bölgede rüzgar türbinlerinin yarıdan fazlası kar ve soğuk nedeniyle durmuş durumda. Bölgedeki elektrik kaybının 2 milyon evin elektrik ihtiyacına eşit olduğu kaydediliyor. Elektrik üretimindeki bu kesinti yüksek talep ile birleşince Teksas Batı Hub’ında spot elektrik fiyatı 9000 dolar/megawatt-saat olan tavan fiyatı aşarak 9,009 doların üzerini gördü. Fiyat Cuma gününe oranla %3,5'e yakın yükseldi.

Toptan elektrik piyasası fiyatları ise Sevgililer Günü’nün de etkisiyle hafta sonunda tüm zamanların en yüksek seviyeleri olan MWh başına 1000 dolar seviyesinde seyretti.

Teksas’ın elektriğinin yüzde 90’ının sağlayan Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi (Ercot), 3. seviye alarm durumu ilan ederek halkı zorunlu olmayan elektrikli aletlerin kullanılmaması konusunda uyardı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler