1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Teksas’ta bir diğer enerji krizi yolda mı?

Teksas’ta bir diğer enerji krizi yolda mı?

Çin'den kaçan Bitcoin madencilerinin ABD’nin Teksas Eyaleti’ni tercih ettikleri ve bunun eyalette yeni bir enerji krizine yol açabileceği kaydediliyor.

Teksas’ta bir diğer enerji krizi yolda mı?

Enerji Günlüğü - Çin'den kaçan Bitcoin madencilerinin ABD’nin Teksas Eyaleti’ni tercih ettikleri ve bunun eyalette yeni bir enerji krizine yol açabileceği kaydediliyor.

Kış aylarında soğuk hava nedeniyle elektrik kesintileri ve yüksel elektrik fiyatları ile boğuşan yaşayan ABD’nin Teksas Eyaleti’nde yeni bir enerji krizi kapıda. Yüksek oranda elektrik kullanımı gerektirdiği için Çin yönetimi tarafından kısıtlanan kripto para madencilerinin yeni üretim yeri olarak Teksas’ı tercih ettikleri kaydediliyor. 

Japon Nikkei gazetesinin haberine göre, Çin'in baskısından kaçan Bitcoin madencileri yeni bölge olarak ABD'nin Teksas eyaletini tercih ediyor. Teksas hem ucuz elektrik maliyeti hem de kripto paralara toleranslı bakışıyla madencilerin yeni tercihi olarak öne çıkıyor. 

Teksas'ta Şubat ayında elektrik kesintileri yaşanmıştı. Bitcoin madencilerinin bölgedeki elektrik arızasını nasıl etkileyeceği ise en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Tek bir Bitcoin üretmek için 1.544 kW saat elektrik harcanıyor. Bu ise ABD’de bir hanenin 53 günlük ortalama elektrik tüketimine eşit.

 

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler