1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin Bitcoin’i kıskaca aldı

Çin Bitcoin’i kıskaca aldı

Yüksek elektrik tüketimi gerektiren kripto para madenciliği faaliyetlerini takibe alan Çin, Bitcoin üretiminin %90’ını sonlandırıyor.

Çin Bitcoin’i kıskaca aldı

Enerji Günlüğü - Yüksek elektrik tüketimi gerektiren kripto para madenciliği faaliyetlerini takibe alan Çin, Bitcoin üretiminin %90’ını sonlandırıyor.

Küresel çapta Bitcoin üretiminin yarısından fazlasının gerçekleştiği Çin'de yetkililer, Bitcoin madencileri üzerindeki baskıyı artırıyor. Cuma günü Çin'in en büyük kripto para madenciliği üslerinden biri olan Siçuan Eyaleti’nde 26 madencilik projesinin kapatılması için tebligat gönderildi. Tebligatın ardından Pazar günü projelerdeki faaliyetler durduruldu. Bu gelişmenin ardından Bitcoin fiyatları yüzde 5,5 oranında düştü.

Geçtiğimiz haftalarda Sincan, İç Moğolistan ve Yünnan gibi eyaletlerde de yetkililer kripto para madencilik faaliyetlerini yasaklamıştı. Böylece Çin'in Bitcoin madencilik kapasitesinin yüzde 90'ından fazlasının en azından kısa vadede kapatılacağı tahmin ediliyor.

Tek bir Bitcoin üretmek için 1.544 kW saat elektrik harcanıyor. Bu ise ABD’de bir hanenin 53 günlük ortalama elektrik tüketimine eşit.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler