1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin’den bir kripto para yasağı daha

Çin’den bir kripto para yasağı daha

Çin’in Anhui Eyaleti’nde meydana gelen enerji sıkıntıları nedeniyle gelecek 3 yıl kripto para madenciliği yasaklandı.

Çin’den bir kripto para yasağı daha

Enerji Günlüğü - Çin’in Anhui Eyaleti’nde meydana gelen enerji sıkıntıları nedeniyle gelecek 3 yıl kripto para madenciliği yasaklandı.

Çin’de bir Eyalet daha kripto para birimi madenciliği faaliyetlerini yasakladı. Çin’in Doğu’sunda yer alan ve Şanghay’a 3 saat uzaklıkta bulunan Anhui Eyaleti, bölgedeki kripto para madenciliği faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. Yetkililer bu adımın artan elektrik talebine bağlı olarak en az üç yıl süreyle elektrik kaynağı sıkıntısıyla mücadele etmeye yönelik daha büyük bir çabanın parçası olduğunu belirttiler. 

Eyalet, madencilik tesislerini kapatmanın yanı sıra, bölgede enerji kullanımını optimize etmek için büyük enerji tüketimi gerektiren yeni girişimleri incelemek, veri merkezleri inşa etmek ve elektrik fiyatlarında reformu teşvik etmek gibi başka önlemler de aldı.

Çin’den gelen bu yasak kararının ardından Bitcoin %2,6 düşerek 31.665 dolarla 2 haftadan uzun sürenin en düşük seviyesine indi.

Geçtiğimiz ay da ülkenin Sichuan Eyaleti’nde kripto para madenciliği konusunda adımlar atılacağı ve 1 yıl içinde kripto madenciliği operasyonlarının durdurulacağı belirtilmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler