1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. FİBA Grubu’nun 4 rüzgar santrali elektrik üretimine başladı

FİBA Grubu’nun 4 rüzgar santrali elektrik üretimine başladı

FİBA Grubu’nun Van, Balıkesir, Yalova ve İstanbul’da 220 milyon dolar yatırımla kurduğu toplam 200 MW’lık 4 yeni rüzgâr santrali elektrik üretimine başladı. 

FİBA Grubu’nun 4 rüzgar santrali elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - FİBA Grubu’nun Van, Balıkesir, Yalova ve İstanbul’da 220 milyon dolar yatırımla kurduğu toplam 200 MW’lık 4 yeni rüzgâr santrali elektrik üretimine başladı. 

FİBA Grubu, yenilenebilir enerji sektöründeki yatırımlarına 4 yeni rüzgar enerjisi santrali (RES) ekledi. Van, Balıkesir, Yalova ve İstanbul Çatalca’da kurulan yeni RES’ler üretime başladı. Yeni yatırımla birlikte FİBA Grubu’nun rüzgar enerjisindeki toplam kapasitesi 550 MW’a yükselecek. Toplam 55 türbinden oluşan 4 yeni rüzgar enerjisi santrali 2021’de tam kapasite çalışmaya geçtiğinde 200 MW güce ulaşacak. 

FİBA Grubu’nun projeleri tam kapasite çalıştığında Van’daki Bağlama RES 53,2 MW, Balıkesir’deki Pazarköy RES ise 45,6 MW, Yalova RES 53,2 MW, İstanbul’daki Tayakadın RES 51 MW kurulu güce sahip olacak. Tesisler tam kapasite üretime 2021 yılı içinde geçecekler.

EN YÜKSEK RAKIMLI RES VAN’DA

FİBA Grubu’nun enerji yatırımları şirketi Fina Enerji'nin Van’da kurduğu 53,2 MW güce sahip Bağlama Rüzgar Enerji Santrali, Türkiye’nin en yüksek rakımlı rüzgar santrali unvanına sahip. Fina Enerji Genel Müdürü Koray Kıymaz "Bağlama RES aynı zamanda Türkiye'nin en doğusundaki rüzgar santrali konumunda" dedi.  

“DOĞU ANADOLU RÜZGARINA EN BÜYÜK YATIRIMI YAPTIK”

FİBA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Türkiye’nin rüzgar haritasını çok iyi analiz ettiklerini ve 55 milyon dolar yatırımla Van’da kurdukları santralle Doğu Anadolu’nun rüzgar enerjisi potansiyeline bugüne kadarki en büyük yatırımı yaptıklarını vurguladı. 

“HEDEF TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK RÜZGAR ENERJİSİ ÜRETİCİLERİNDEN BİRİ OLMAK”

Yenilenebilir enerji projelerine ağırlık vermek ve bu alanda sektöre öncülük etmek amacıyla hareket ettiklerini söyleyen Özyeğin, "Türkiye’nin en büyük rüzgar enerjisi üreticilerinden biri olma hedefiyle, ülkemizin enerjisini yenilenebilir kaynaklardan üretmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu. 

GRUBUN RÜZGARDA KURULU GÜCÜ 550 MW

FİBA Grubu'nun bugüne kadar toplam 350 MW kurulu güce sahip 10 rüzgar enerji santrali ve 30 MW kurulu güce sahip 5 güneş enerji santrali bulunduğunu anlatan Murat Özyeğin, "Toplam gücü 200 MW’ın üzerindeki dört yeni RES'le birlikte kurulu gücümüzü rüzgar enerjisinde 550 MW’a, yenilenebilir enerjide 580 MW’a çıkarmış olacağız" bilgisini paylaştı. 

563 BİN HEKTAR ORMANA EŞDEĞER KARBON AZALTIMI

Aynı anda devreye alınan dört projenin, karbon azaltımına da büyük katkı sağlayacağını belirten Özyeğin, “Grubumuzun bugüne kadar toplam 350 MW kurulu güce sahip 10 rüzgar enerji santrali ve 30 MW kurulu güce sahip 5 güneş enerji santrali bulunuyordu. Toplam gücü 200 MW’ın üzerindeki yeni 4 rüzgar enerjisi santralimizle birlikte kurulu gücümüzü rüzgar enerjisinde 550 MW’a, yenilenebilir enerjide 580 MW’a çıkarmış olacağız. Bugüne kadar 154 türbin ile her yıl 685 bin ton karbon azaltımı yaptık. Yeni rüzgar enerjisi santrallerimiz tam kapasite çalıştığında karbon azaltımımız yıllık toplam 1 milyon 65 bin tona yükselecek. Bu da 563 bin hektar orman arazisinin karbon azaltım performansına denk gelecek” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler