1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Fiba kurulu gücünü dörtte bir arttıracak

Fiba kurulu gücünü dörtte bir arttıracak

Fiba Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Koray Kıymaz, 2025 yılı sonuna kadar yenilenebilir enerji alanında gerçekleştirecekleri yatırımlarla kurulu gücünü yüzde 25 daha artırmayı planladıklarını söyledi.

Fiba kurulu gücünü dörtte bir arttıracak

Enerji Günlüğü - Fiba Yenilenebilir Enerji, elektrik kurulu gücünü 2025 yılı sonuna kadar dörtte bir oranında arttırmayı hedefliyor.

Fiba Grubu şirketlerinden Fiba Yenilenebilir Enerji, insan ve çevre odaklı çalışmalarını, santrallerinde sürdürülebilirlik temelindeki ilkelerle yürüttüğü faaliyetleri ile bu alandaki hedef ve performansını paylaştığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı. Raporda 2025 yılı sonuna kadar şirketin kurulu gücünü yüzde 25 arttıracağı öngörülüyor. Şirketin Türkiye'nin farklı bölgelerinde yer alan 14 rüzgâr, 5 güneş santrali ile 580 MW’ın üzerinde kurulu gücü bulunuyor. 

Fiba Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Koray Kıymaz yaptığı açıklamada bugüne kadar yenilenebilir enerji alanında cesur adımlar attıklarını belirterek, “Karbon nötr olmayı hedefleyen bir şirket olarak planımız, 2025 yılı sonuna kadar yenilenebilir enerji alanında gerçekleştireceğimiz yatırımlarla kurulu gücümüzü yüzde 25 daha artırmak” dedi.

“BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Fiba Yenilenebilir Enerji'nin ilk Sürdürülebilirlik Raporunu paydaşlarıyla şeffaflık, güven ve sorumluluk esaslı ilişki kurma anlayışlarının bir parçası olarak hazırladıklarını kaydeden Kıymaz, “İlk kez yayımladığımız bu raporla Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ve imzacısı olduğumuz Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele konularını içeren ilkelerine hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Dünyayı oluşturan tüm bileşenlerin yaşam haklarına saygı duyan; doğal kaynakların, çevrenin ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarının sürdürülebilirliğini gözeten yaklaşımımız ile 15. yaşımızda da büyümeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler