1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. FKA ve Escon 10 fabrikada enerji verimliliği etüdü yapacak

FKA ve Escon 10 fabrikada enerji verimliliği etüdü yapacak

Fırat Kalkınma Ajansı ve Escon Enerji işbirliği ile Bingöl, Elazığ ve Malatya’daki 10 fabrikada enerji verimliliği etüdü gerçekleştirilecek. 

FKA ve Escon 10 fabrikada enerji verimliliği etüdü yapacak

Enerji Günlüğü - Fırat Kalkınma Ajansı ve Escon Enerji işbirliği ile Bingöl, Elazığ ve Malatya’daki 10 fabrikada enerji verimliliği etüdü gerçekleştirilecek. 

Ecson Enerji, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yatırımcıların enerji verimliliği ve bu konudaki devlet destekleri hakkında farkındalığın artması için Fırat Kalkınma Ajansı ile iş birliği içinde Bingöl, Elazığ ve Malatya’daki toplam 10 fabrikada enerji verimliliği çalışmaları yürütecek. 

Çalışmaların sonuçları bu alandaki fırsatlar ve başta Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) destekleri olmak üzere, devlet destekleri hakkında bilgiler düzenlenen seminerlerle bölgedeki diğer yatırımcılarla da paylaşılacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Escon Enerji Genel Müdürü Onur Ünlü, “Ülkemizdeki sanayi kuruluşlarının toplam enerji tüketimindeki payı yüzde 32. Araştırmalar, endüstriyel işletmelerde enerji verimlilik potansiyelinin yüzde 8 ila yüzde 44 arasında olduğunu gösteriyor. Eğer bu verimliliği sağlarsak, halihazırda yüzde 75 civarında olan enerji ithalatımızı azaltabiliriz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler