1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Verimlilik için Türk, İtalyan ve Portekizli işbirliği 

Verimlilik için Türk, İtalyan ve Portekizli işbirliği 

Kamu Binalarında Enerji Verimliliği (KABEV) projesinin hayata geçirilmesinde görev alacak kamu ve özel sektör çalışanlarına Türk, İtalyan ve Portekizli şirketlerden oluşan konsorsiyum destek olacak. 

Verimlilik için Türk, İtalyan ve Portekizli işbirliği 

Verimlilik için Türk, İtalyan ve Portekizli işbirliği

Enerji Günlüğü - Kamu Binalarında Enerji Verimliliği (KABEV) projesinin hayata geçirilmesinde görev alacak kamu ve özel sektör çalışanlarına Türk, İtalyan ve Portekizli şirketlerden oluşan konsorsiyum destek olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın (ETKB), “Enerji Denetim Şirketlerinin ve ETKB Eğitmenlerinin Teknik Kapasitelerinin Geliştirilmesi İçin Danışmanlık Hizmetleri Sözleşmesi”ne ilişkin açtığı ihale sonuçlandı. İhaleyi iki Türk, bir İtalyan ve bir Portekizli kuruluştan oluşan dörtlü konsorsiyum kazandı.

Liderliğini Türk danışmanlık şirketi Escarus’un üstlendiği konsorsiyumun diğer üyeleri Türk enerji hizmet şirketi ESCON Enerji, Portekizli danışmanlık şirketi S317 Consulting ve İtalyan Enerji Verimliliği Federasyonu FIRE oldu.

200 KAMU GÖREVLİSİ 10 BAKANLIK ÇALIŞANI

Proje kapsamında Türkiye’nin enerji verimliliği hedeflerine ulaşmasına ciddi katkılar sunması beklenen Enerji Performans Sözleşmeleri’nin icrasında görev alaak kişi ve kurumların eğitilmesi sağlanacak. 10 ay sürecek proje kapsamında 200 kamu görevlisi, 10 Bakanlık çalışanı ve enerji hizmet şirketlerinde çalışan 100 profesyonelearalarında enerji verimliliği etütleri, enerji yönetimi, ölçme ve değerlendirmenin de olduğu eğitimler verilecek.

EĞİTİMLER EYLÜL 2021 SONUNDA BAŞLIYOR

ESCON Enerji Genel Müdürü Onur Ünlü’nün verdiği bilgiye göre Eylül ayının son haftasında başlaması planlanan teorik eğitimlerin yanı sıra enerji verimliliği çalışmalarına yönelik saha deneyimleri de paylaşılacak. Proje ile ayrıca enerji hizmet şirketlerinin teknik kapasiteleri geliştirilirken, kamudaki mevcut eğitim materyalleri güncellenecek ve eğitim merkezlerinin kapasitelerinin geliştirilmesi sağlanacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler