1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. YEVDES enerji verimliliği eğitimleri başladı

YEVDES enerji verimliliği eğitimleri başladı

YEVDES Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Eğitim Programına belediyeler ve üniversitelerden 800 çalışan katılacak. 

YEVDES enerji verimliliği eğitimleri başladı

Enerji Günlüğü - YEVDES Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Eğitim Programına belediyeler ve üniversitelerden 800 çalışan katılacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, Avrupa Birliği finansmanıyla yürüttüğü Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) kapsamında düzenlenen eğitim programına belediyelerde ve üniversitelerde çalışan 800 personel katılıyor. 

24 Mayıs 2021 tarihinde, çevrimiçi olarak başlayan ilk program 30 Mayıs’ta sona erecek. İkinci program yine çevrimiçi olarak 31 Mayıs 2021 günü başlayacak ve 06 Haziran’a kadar sürecek. Projenin üçüncü programı 7 Haziran, 1 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak. Üçüncü programın yüz yüze yapılıp yapılmayacağı salgın şartlarındaki gelişmelere göre kararlaştırılacak. 

4,5 milyon euro bütçesi bulunan YEVDES Projesi, Türkiye genelinde belediye ve üniversitelerin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarındaki kapasitelerini, çalışanların eğitilmesiyle geliştirmeyi hedefliyor. Böylece belediyelerin ve üniversitelerin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımları desteklenerek; bu kurumlara ait tesislerde, binalarda ve kampüslerde; enerji verimliliği teknolojilerinin gelişimi ve yenilebilir enerji üretiminin artırılmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

Proje kapsamında toplam 800 idari, teknik ve akademik personel 7 günlük programlarla eğitim görecekler. Eğitim programı, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji uygulamalarına ek olarak yasal çerçeve, sürdürülebilir enerji finansmanı ve enerji projeleri yönetim döngüsü gibi konuları kapsıyor.

Eğitim programı için, alanında teorik ve pratik yetkinliğe sahip uzmanlar tarafından kılavuz niteliğinde bir eğitim kitapçığı hazırlandı. Eğitim kitapçığı www.yevdes.org adresinden indirilebilecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler