1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Ford Almanya’da işten çıkarmalar yapacak

Ford Almanya’da işten çıkarmalar yapacak

Ford’un Almanya’nın Köln şehrindeki fabrikasında 3,200 çalışanını işten çıkaracağı kaydedildi. Ayrıca şirketin Almanya'daki geliştirme faaliyetlerini ABD'ye taşıyacağı belirtiliyor.

Ford Almanya’da işten çıkarmalar yapacak

Enerji Günlüğü - Ford, elektrikli araç stratejisi kapsamında batarya operasyonlarında artan maliyetlerin ve ABD ile Avrupa ekonomilerinde öngörülen resesyonun etkisiyle Almanya’daki fabrikasında 3 bin 200 çalışanını işten çıkaracak.

Amerikan otomotiv üreticisi Ford’un elektrikli araçlar için artan batarya maliyetleri ve ABD ile Avrupa ekonomilerinde beklenen resesyonun yanı sıra Tesla’nın bu ayın başında başlatmış olduğu elektrikli araç pazarındaki fiyat savaşının etkisiyle Almanya’nın Köln şehrindeki fabrikasında 3,200 çalışanını işten çıkaracağı belirtildi. 

“ALMANYA’DAKİ FAALİYETLERİNİ ABD’YE TAŞIYACAK”

Almanya'nın en büyük sendikası IG Metall, şirketin işten çıkarma planını uygulaması halinde iş bırakma eylemlerinin yapılacağını aktardı. Fortune'un haberine göre, IG Metall sendikası şirketin Almanya'daki geliştirme faaliyetlerini ABD'ye taşıyacağını açıkladı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler