1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ford’dan ABD ve Kanada’da işten çıkarmalar

Ford’dan ABD ve Kanada’da işten çıkarmalar

ABD merkezli otomobil üreticisi Ford Motor, mühendislik birimleri başta olmak üzere ABD ve Kanada’da bin çalışanı ile yollarını ayıracağı belirtildi.

Ford’dan ABD ve Kanada’da işten çıkarmalar

Enerji Günlüğü - Amerikalı otomobil üreticisi Ford’un ABD ve Kanada’da 1000’den fazla personelini işten çıkaracağı kaydedildi.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli otomotiv şirketi Ford Motor, ABD ve Kanada'da çalışan sayısını azaltacağını, işten çıkarmaların özellikle mühendislik birimlerini etkileyeceğini bildirdi. ABD merkezli otomobil üreticisinden yapılan açıklamada, büyüme hedefleri doğrultusundaki planın; kaliteyi artırmayı, maliyetleri düşürmeyi, önceliklere yatırım yapmayı ve ihtiyaç duyulan yeteneklere uyacak şekilde personel ayarlamayı içerdiği kaydedildi.

EN AZ 1000 ÇALIŞANIN İŞİNE SON VERİLECEK

The Wall Street Journal’ın haberinde ise şirkette en az bin çalışanın işine son verileceği aktarıldı. Ford, geçtiğimiz yıl çoğunluğu Kuzey Amerika'da olmak üzere küresel çapta 3 bin kişinin işine son verileceğini duyururken, Şubat’ta da Avrupa genelinde yaklaşık 3 bin 800 çalışanını işten çıkaracağını bildirmişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler