1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Ford, Koreli şirketle Türkiye’de batarya üretecek

Ford, Koreli şirketle Türkiye’de batarya üretecek

Ford Motor Company, Güney Koreli SK Innovation ile Türkiye'de yılda 30-45 bin MWh kapasiteli otomotiv batarya fabrikası kuracak. Koç Holding de ortaklık düşünüyor.

Ford, Koreli şirketle Türkiye’de batarya üretecek

Enerji Günlüğü - Ford Motor Company ve SKO Ankara’da elektrikli araçlar için batarya fabrikası kuracak. Koç Holding'in de ortak olmayı düşündüğü tesiste üretime 2025 yılında yıllık 30-45 bin MWh kapasite ile başlanması hedefleniyor.

Koç Topluluğu, Güney Koreli SK ve Ford ile Ankara’da batarya üretim tesisi kurma yönünde ilk adımı attı. Koç Holding bir açıklama yaparak, Ford ve SKO ortaklığı ile Ankara'da gerçekleştirilmesi planlanan batarya üretimi yatırımına holdingin katılması konusunda işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla tarafların ön niyetlerini içeren bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu (MoU) imzaladığını bildirdi.

Niyet mektubu uyarınca, taraflarca anlaşılması halinde üretime 2025 yılında yıllık 30-45 bin MWh kapasite ile başlanması hedefleniyor.

Proje kapsamında üretilecek bataryaların yeni nesil Transit araçların üretiminde kullanılması amacıyla iş ortaklığının Ford Otosan'a satışı konusunun da değerlendirildiği ifade edildi. Ford Otosan, 1997 yılında Koç Holding ve Ford hisselerinin eşitlenmesiyle kuruldu.

SK INNOVATION AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Güney Koreli enerji şirketi SK Innovation da konuya ilişkin bir açıklama yaparak, Ford Motor ve Koç Holding ile Türkiye'de 2025 yılında seri üretime başlamayı hedefleyen bir otomotiv batarya tesisi kuracağını duyurdu. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler