1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Ford, Türkiye batarya yatırımı için LG ile görüşüyor

Ford, Türkiye batarya yatırımı için LG ile görüşüyor

Koç Holding, Ford'un Türkiye'de elektrik batarya yatırımı için tüm alternatifleri değerlendirdiğini açıkladı.

Ford, Türkiye batarya yatırımı için LG ile görüşüyor

Enerji Günlüğü - Ford Motor’un Türkiye'deki batarya yatırımını Güney Koreli SK On yerine LG Energy Solution ile birlikte yapacağı kaydedildi.

ABD merkezli Ford Motor, SK Innovation’un batarya birimi SK On ortaklığı ile Ankara'da gerçekleştirilmesi planlanan batarya üretimi yatırımına Koç Topluluğu'nun katılması konusunda işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla tarafların ön niyetlerini içeren bağlayıcı olmayan bir Niyet Mektubu (MoU) 2022 Mart ayında imzalandı. Ancak Güney Koreli elektrikli araç bataryası üreticisi SK On'un Türkiye'de batarya yatırımından vazgeçtiği belirtiliyor. Bu durum üzerine açıklama yapan Koç Holding, Ford ile SKO arasında imzalanan bağlayıcı olmayan niyet mektubunun yürürlükte olduğunu, batarya yatırımında alternatiflerin de değerlendirildiğini bildirdi.

FORD, LG İLE BATARYA ÜRETECEK

Bloomberg ise Ford Motor'un Türkiye'deki batarya yatırımını yine Güne Koreli LG ile birlikte yapacağını duyurdu. Konuya yakın kaynakların Bloomberg'e verdiği bilgiye göre, Ford ve LG Energy Solution önümüzdeki haftalarda, muhtemelen Ocak sonu veya Şubat başı niyet mektubu imzalayacak. Habere göre; ABD merkezli Ford, SK Innovation’un batarya birimi SK On ile diğer projelerde çalışmaya devam edecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler