1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransa yüksek enerji fiyatları için harekete geçti

Fransa yüksek enerji fiyatları için harekete geçti

Fransa hükümeti, elektrik ve doğal gaz maliyetlerindeki artışı sınırlamak için 15,5 milyar eurodan fazla kaynak ayırdı.

Fransa yüksek enerji fiyatları için harekete geçti

Enerji Günlüğü - Fransa, artan enerji fiyatlarına karşı vatandaşlarını korumak için vergi indirimlerini ve sübvansiyonları devreye sokacak.

Fransa'da hükümet, yaklaşan seçimler öncesi elektrik ve doğal gaz maliyetlerindeki artışı sınırlamak için 15,5 milyar eurodan fazla (17,6 milyar dolar) kaynak ayırdı. 

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire de yaptığı açıklamada, tüketicileri ve işletmeleri artış gösteren enerji maliyetlerine karşı koruma altına almak için vergi indirimi yapabileceklerini söyledi. Gerektiği sürece vergi indirimlerini ve sübvansiyonları kullanacaklarını belirten Le Maire, “Enerji fiyatlarında düşüş olana kadar bu politikaya bağlı kalacağız. Fransız halkının iklim geçişini ve enerji fiyatlarındaki bu artışı ödemesini istemiyorum” ifadesini kullandı.

Tedbirler, yalnızca düzenlenmiş tarifelerin gözden geçirileceği 2023'ün başına kadar tüketicileri koruyacak. Piyasalar şu anda gaz fiyatlarının, bir sonraki sıvılaştırılmış doğal gaz projelerinin devreye gireceği 2025 yılına kadar yüksek kalmasının beklendiğini gösteriyor. 

Fransa elektrik üretiminde nükleer enerji yüzde 69 payla ilk sırada yer alıyor. Nükleer santralleri işleten devlet kontrolündeki elektrik şirketi Electricite de France AG (EDF) de Macron hükümeti tarafından desteklenecek. 

İlgili Haberler