1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Fransa’da demiryolu işçileri de greve gidiyor

Fransa’da demiryolu işçileri de greve gidiyor

Fransa’da enerji ve nakliyat işçilerinden sonra demiryolu çalışanları da greve gidecek.

Fransa’da demiryolu işçileri de greve gidiyor

Enerji Günlüğü - Fransa’da enerji ve nakliyat işçilerinden sonra demiryolu çalışanları da greve gidecek.

Fransız Demiryolu İşçileri Federasyonu CGT-Cheminots ve Demiryolu İşçilri Sendikası Sud-Rail, 18 Ekim Salı günü için grev çağrısı yaptı. 

Temelde ücret artışı talep eden işçiler, grev hakkını kısıtlamaya yönelik düzenlemeleri de protesto ediyor. Grev çağrısına karayolu nakliye sektöründen işçiler de destek veriyor. Kamyon sürücüleri daha önce de bazı protesto eylemleri yapmış; ücret artışı talebinde bulunmuşlardı. 

Grev çağrısı ve diğer eylemlerin öncelikli amacı ücretlerde iyileştirme olmakla beraber, işçiler hükümetin enerji sektörüne yönelik düzenlemelerini de protesto ediyor. 

Demiryolu İşçileri Federasyonu grev çağrısıyla ilgili yayınladığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Hükümet, spekülatörlere karşı savaşmak yerine, işçileri aşağılayarak ve şu anda petrokimya grevcilerine karşı yaptığı gibi, grevleri zorla kırmaya çalışarak, patronların safına geçiyor. Demiryolu işçileri ücretler konusunda yeniden harekete geçmek istiyor, baskıyı ve grev hakkına yönelik saldırıları kınıyor”.

Fransa’da geçtiğimiz günlerde akaryakıt sektöründe rafineri işçilerinin greve gitmesi benzin istasyonlarında akaryakıt kıtlığına neden olmuş; grevin dolaylı etkileri her Fransız vatandaşına ulaşmıştı. Fransız medyası, geçtiğimiz hafta boyunca akaryakıt istasyonlarında meydana gelen çok sayıda kavga haberleri yayınlamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler