1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Fukuşima’da eski golf sahasına güneş enerjisi santrali

Fukuşima’da eski golf sahasına güneş enerjisi santrali

Enerji Günlüğü - Adı nükleer felaketle özdeşleşen Japonya Fukuşima’da 26.2 MW’lıkgüneş enerjisi santralinin yapımına başlandı.JFE Holding’in...

Fukuşima’da eski golf sahasına güneş enerjisi santrali

Enerji Günlüğü - Adı nükleer felaketle özdeşleşen Japonya Fukuşima’da 26.2 MW’lıkgüneş enerjisi santralinin yapımına başlandı.

JFE Holding’in çelik üretimi ve ağır sanayi birimi olan JFE Mühendislik tarafından yapılacak olan santralin yapım çalışması 31 Ocak Cuma günü düzenlenen bir törenle başlatıldı. Yapımında yaklaşık 105 bin güneş paneli kullanılacak santralin her yıl yaklaşık 26 bin megavat elektrik üretmesi bekleniyor. Bu da yaklaşık 8 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

76.5 hektarlık eski bir golf sahasında kurulacak olan santralin işleticiliğini sağlık ekipmanları ve kozmetik sanayi şirketi olan Sunny Health üstlenecek. Sunny Health Japonya’da büyük ölçekli üç güneş santralinin daha işleticiliğini üstleniyor.

Güneş santralinden üretilen elektrik fiyat alım garantisi ile bölgedeki elektrik dağıtım şirketi olan Tohoku Electric Power şirketine satılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler